I avsaknad av Bridgekontakt del 7

Hej bridgespelare!
Nu är jag tillbaka efter tre fina veckor i Kroatien och ön Brac. 25-27 grader i havet och strålande sol kan man önska sig en bättre semester.
Ja visst lite bridgespel vore fint och det har det varit med hela 20 tävlingar under de två sista veckorna.
Inte för mig personligen men för de dryga 80 bridgegästerna vi hade med oss blev det mycket bridge.
Själv har jag haft ett träningsläger när det gäller bridgelagar och regler. Har säkert haft flera bedömningar på dessa två veckor än vad det är på ett helt år annars.
Våra kommande resor på Playa del Inglés, jan/feb och Rhodos i april/maj är i princip färdigplanerade. Den enda smolken i bägaren är att jag missar en hel massa bridgespel i Ångermanland.

I går kväll startade den sjunde säsongen av klubbens lagtävlingen som jag håller varmt om hjärtat. Lagspelet är höjdaren inom bridgespelet och ett perfekt tävlingsform för alla nya spelare.
Årets serie består av nio lag och blir en oviss historia när det gäller hcp delen medans Scratchen troligen står mellan tre lag.

Lag Kjell och Lag 2+2 startade väldigt övertygande som genom bra spel visade att dom inte blir lätta att tas med. ”Med beröm godkänd”.
I övrigt var det inga överraskningar förutom att kanske lag Ann hade både mycket tur och toppade verkligen sitt bridgespel mot ett nykomponerat lag som kommer att ta sina vinster längre fram.

Som alla vet så är utgångar och slammar avgörande i lagspel.
Några brickor som blev avgörande var bricka 18 där lag Ann spelade hem 6NT och lag Torsten 6Ruter medan övriga lag endast kom till utgång.

I matcherna hände följande om jag lyckats tyda protokollen rätt: Till viss del kan man kanske se betydelsen av utgångarna nedan.

Marja mot Torsten; Marja 6 utgångar och Torsten 8 utgångar och en slam

2+2 mot Tommy; 2+2, 7 utgångar och Tommy 8 utgångar

Kjell mot Åsa; Kjell 6 utgångar och Åsa 5 utgångar och en slam

Ann mot Marianne; Ann 10 utgångar och 2 slammar, Marianne 2 utgångar och en slam.

Nu ser vi fram mot DAM DM som vår klubb ska arrangera och här hoppas vi på många dam par till start.

Vårt 80-års Jubileum närmar sig men det finns en viss oro att vi blir för få och då får vi ta ett övervägande om det är värt att satsa på.
Det blir en kostnad för vår klubb som inte fanns med i budgeten för detta år. Varför det blev så kan vi fundera på men troligen tog andra diskussioner och viktigare saker bort fokuset.

Peter Ventura redaktör för Tidningen Bridge har tackat ja till deltagande och det glädjer mig eftersom jag tycker klubben är värd lite uppmärksamhet. När det gäller klubbar i distriktet har Skog tackat ja men hoppas på att fler anmäler sig. Klubben behöver något som enar oss och hjälper oss alla att driva på utvecklingen.

Lite tråkigt tycker jag det är att inte våra Dam kvällar kan få ihop tillräckligt med startande så att det blir inställt.
En tanke kanske skulle vara att satsa på en Mixed kväll istället. Men som sagt var endast en tanke eller något annat. Här ligger bollen hos er damer.

Om inte kanske vi herrar ska starta upp en kväll själva? Har haft tanken uppe tidigare men inte fått någon respons.

/
Tack för mig
Jerry Mähler