I avsaknad av Bridgekontakt del 5

Nyligen hemkommen från Örebro och en intensiv bridgevecka som var välorganiserad eller vad tycker ni om en bronstävling med 525 par som löper smärtfritt.

Vår klubb deltog med 12 spelare i festivalen och ytterligare 11 spelare till från Ångermanland. Ett relativt stort deltagande från vårt distrikt.

Roligt att traditionen med en gemensam middag med spelare från Sollefteå/Backe och Härnösand kunde genomföras. Till nästa år hoppas vi att även övriga spelare och klubbar från distriktet kan delta.

Hur gick det då för våra spelare på SM tävlingarna:
Kommentarerna är mina högst egna.
Veteran Par, 52 par, Rolf Byström och Anders Eriksson slutade på 49,47 %. Rutinerade spelare som får godkänt men har högre kapacitet.

DAM, 52 par, Ann Lidfors och Sofie Mähler slutade på 48,82 %, (efter 24 brickor låg dom på 2:a plats på 63,92%). En inledning på tävlingen som skapade utropstecken. En fullt godkänd tävling.

Semi final öppet par, 167 par, Ann Lidfors och Jerry Mähler 50,71 %, Seth Carlsson och Lars Jacobsson 43,05 % samt Martha Carlsson och Vivianne Wernblom 41,69 %. Ann & Jerry bör legat högre, övriga par kämpade bra dock ett plus till Seth och Lars i deras första semi final.

Veteran Lag där Ann Lidfors och Jerry Mähler deltog i ett komponerat lag med ett par från Umeå. Ann och Jerry presterade några riktigt bra omgångar, Imp across field. Fullt godkänt att bli 27 av 51 lag.

Övriga tävlingar har jag inte riktigt koll på förutom de vi själva deltog i och det var inga resultat att skryta med. Förutom kanske den med 525 par = 1050 spelare i en bronstävling över 24 brickor fantastiskt och vi slutade på 24:e plats.

Jag vill uppmana er som vill delta i lag-spelet att anmäla er senast denna månad även om det i inbjudan står den 3/9. Är själv bortrest tre veckor i september och det krävs en del förberedelser inför lagspelet.

Önskar fortfarande att någon bland er medlemmar kunde skriva Bridgekontakt. Men många saknar även resultat i tidningen från vår klubb. Klubben får lite gratis reklam inför kurser och så om det publiceras resultat i tidningen.
Det är inte lätt att få plats i TÅ så jag belastar inte Lars J för uteblivna resultat utan det är ett enträget arbete.

Nu verkar samtliga tävlingar från Örebro vara rapporterade. Antal bronspoäng och silverpoäng våra medlemmar fick med sig från Örebro redovisas nedan.

Sofie Mähler 168 bronspoäng
Danne Tjällden 80 bronspoäng
Jerry Mähler 204 bronspoäng och 8 silverpoäng.
Ann Lidfors 159 bronspoäng och 8 silverpoäng.
Kerstin Wallin 38 bronspoäng
Vivianne Wernblom 4 bronspoäng
Martha Carlsson 4 bronspoäng
Lars Jacobsson 5 bronspoäng
Seth Carlsson 5 bronspoäng

Risken finns att jag kan ha missat någon tävling men då är det bara att säga till så rättar jag.