I avsaknad av Bridgekontakt del 24

Det händer rätt så mycket i bridge Sverige trots en tråkig tid med lite eller ingen livebridge. Den bridge som spelas i huvudsak sker via nätet och oftast BBO (Bridge Base Online).

Svenska bridgeförbundet skickar ut medlemsnytt till alla er som har en mailadress registrerad. I vår klubb saknar endast tre medlemmar mailadress inlagt på nätet.

Ångermanlands distrikts förbund har haft ett styrelsemöte den 24 februari via Teams. Det fungerar väldigt bra men naturligtvis vore ”öga mot öga” en bättre form av möten.

De viktigaste punkterna som diskuterades på styrelsemötet var:
• Alla gällande avgifter som omfattar bridgen har tagits upp och kommer att redovisas i ett kommande dokument. Detta är viktigt eftersom personer byter plats i styrelser och då är det lätt att vissa delar faller i glömska om det inte finns tydligt dokumenterade.
• Tävlingsverksamheten under våren 2021 är fortfarande väldigt osäkert. Fortfarande gäller att våra distriktsfinaler kommer att spelas live eller inte alls.
• Distrikten i Sverige har mer eller mindre svårt att genomföra dessa tävlingar online. Kan kanske bero på flera saker men några som kommit fram är att spelare tror inte att finalerna i Örebro kommer att spelas. Ett annat tveksamt skäl är att om distriktet genomför ett DM så får vi betala 100 kronor per spelare till svenskan som inte betalas tillbaka om SM blir inställt. Inträffade förra året.
• Distriktsstyrelsen i likhet med många klubbar är beroende av att personer ställer upp och arbetar. Tre val behöver göras inför kommande årsmöte, ordförande, ledamot och en suppleant. Valberedningen Bo Gullefors och Örjan Sjödin jobbar på detta och tar säkert emot tips om det är någon som är intresserad.
• För närvarande bedrivs styrelse arbetet i distriktet av några få personer.
Vice ordf. Jerry Mähler Sollefteå
Kassör Anders Elving Ö-vik
Sekreterare Anders Lundgren Härnösand
Ledamot Ann Lidfors Sollefteå
Ledamot Karl Norberg Docksta
Suppleant Per Strandberg Ö-vik

I vår egen klubb har valberedningen gjort ett förnämligt arbete och har förslag på samtliga platser till styrelsen inför kommande årsmöte.

Revisorerna är klar med sitt arbete och har föreslagit ansvarsfrihet för styrelsen.

Nu gäller det bara att hitta en tid där vi kan träffas och genomföra ett möte utan risk för smittspridning. Vaccinationerna löper på trots lite strul med logistiken och leveransavtal. Men om målsättningen för FHM ska hålla att alla i princip är vaccinerade till midsommar så får inget mer strula.

När kan vi i Sollefteå komma igång med klubbspel?
* Den frågan är svår att besvara eftersom Fas 2 inom vaccineringen är i start fasen och troligen behöver de flesta få sin dos 2 innan det blir något spel.

  • Min gissning är att klubben kan börja i samband med att vi kan genomföra ett årsmöte.

För alla er som känner en hopplöshet vill jag bara säga: GE INTE UPP NI ÄR INTE ENSAM.