I avsaknad av Bridgekontakt del 22

Hej Medlemmar!

Sommaren har nu passerat och hotet om snöfall utropas i media. Men idag när jag tittar ut ser det ut att bli en riktigt fin dag. Men det påstås att alla årstider har sin tjusning så även vintern.

Sollefteå klubben planerar för fullt för en återstart av bridgen i Sollefteå. Den 3 november kör vi igång med föranmälan på nätet. Behöver ni hjälp att anmäla er så ring eller maila mig så fixar jag det.

På nätet (Svensk bridge hemsida) kan man läsa om olika tips som klubbarna i landet tagit till för att kunna starta igång. Är ett 100-tal som startat redan. Till slut snurrar det bara i huvudet och en viss sortering behöver skapas annars blir man tokigare.

Det vi har gjort i vår klubb är troligen en rimlig nivå som stödjer sig på att vi alla tar hänsyn till varandra och hjälps åt att påminna varandra hela tiden. Det är lätt att glömma av sig.

När ni kommer den 3 november så finns det bordskryss uppsatta vid de fem bord vi kommer att använda. Borden har betydligt längre avstånd mellan varandra än ni är vana vid. Ni har egen bud låda med er annars finns det några att låna för kvällen. Den ska ni bära med er under hela tävlingen. Bridgematen hanteras endast av nord men ni som sitter öst ska godkänna muntligt.
Har ni också skrivit ut en deklaration (Finns att ladda ner från en klubb som heter ”Filbyter Bridge” i A4 format) Den sätter vi upp på plexiglaset mellan er och de ni ska möta.

I starten har vi ingen fikapaus men det kan vi kanske lösa med tiden för kaffe/te koppen är viktig för knoppen.

Tidigare i höst skrev jag att vi var över 60 medlemmar det var innan svenskan sorterade bort gamla medlemmar. Vi är tyvärr inte fler än strax under 50 betalande. Men kommer vi bara igång så löser vi även den delen.
Läget i distriktet

Ett årsmöte är på gång och kommer att hållas i Docksta den 18 november.

Ö-vik har spelat hela sommaren och det ser ut att fungera.
Skog kommer att starta upp den 5 november.
Docksta är i gång och ser ut att fungera bra.
Härnösand tror jag ligger nere än så länge.
Backe fick problem med beställningen av bordskryssen men räknar med start i november.

Själva har vi styrelsemöte på tisdag den 27 oktober och kommer då att fila på detaljerna inför starten.

Före dess är det även ett möte den 19 oktober. Då samlas engagerade medlemmar som kommer att sköta brickläggning och sekretariatet för en uppdatering. Utan denna service kan vi troligen inte spela alls.

När verksamheten kommit igång kan det vara aktuellt med ett medlemsmöte där vi tillsammans får försöka diskutera oss fram till en återhämtning.

Ni som saknar den årliga spelkalendern som jag brukar skriva ut till er vill jag bara meddela att den kommer att färdigställas så fort vi kan börja spela igen.

Ni kan se ÅBF´s tävlingsprogram på deras hemsida.

Om ni ser något fel eller annat konstigt på vår hemsida som klubben har kontakta då mig så kan jag rätta till det. Det är en hel del sidor att hålla koll på och uppdatera eftersom.

Önskar er en god hälsa och att vi kan träffas vid det gröna bordet den 3 november.

Hör av er om ni funderar på något.
/
Ordf, Jerry Mähler