I avsaknad av Bridgekontakt del 21

Hej Medlemmar!
Sommaren närmar sig sitt slut och klubbarna i Ångermanland sliter sitt hår för att kunna starta upp bridgespelet på klubb och distriktsnivån.
Detta är inte lätt så länge som pandemin lägger sitt tunga lock över oss alla och förmörkar vår tillvaro.

Vill även tacka alla ni medlemmar som betalat in ert medlemskap. Vi är fortfarande över 60 medlemmar och det känns väldigt bra.

Ö-vik har spelat hela sommaren och det ser ut att fungerat. Jag har i alla fall inte hört något annat.

Skog kommer att försöka efter Nisses sms ut till många av oss. Däremot vet jag inte hur klubben tänkt med åtgärder men det kommer säkert att klarna framöver.

Docksta gör ett försök nu på onsdag den 26/8 vi kan bara hoppas dom kommer igång. Här har man vidtagit ett antal åtgärder, exempelvis egna bud lådor.

Härnösand vet jag litet om men har läst på deras hemsida och jag tror det ligger nere än så länge.

Själva har vi styrelsemöte på måndag 24/8 ”live” i spellokalen och det är en bit på väg. Om det blir något spel kommande månader det återstår det att fatta beslut om.
Blir det av så kommer ett mail att skickas ut till er alla om vilka åtgärder styrelsen vidtagit och sedan är det upp till var och en av oss att följa dessa.

Vi kommer även att diskutera vad vi behöver göra när vi väl startar upp eftersom det nu har legat nere i cirka sex månader. Lokalen finns på plats men den har endast nyttjats för två Svenska Cupen matcher. Vattenledningar har spolats varje månad men i princip inget mer utom batterier till två brandvarnare som man kan få svindel av att byta.
Organiseringen behöver ses över och uppdateras eftersom en hel del har hänt. Exempelvis har ruter rapporteringen övergått till hjärter och det behöver vi sätta oss in i.

Möjligen så kanske vi får starta upp med ett medlemsmöte där vi får komma överens om hur vi ska arbeta vidare så att klubben blir livaktig igen.

Ni som saknar den årliga spelkalendern som jag brukar skriva ut till er vill jag bara meddela att den kommer att färdigställas så fort vi kan börja spela igen. Ni kan se ÅBF´s tävlingsprogram på deras hemsida.
Några tävlingar som just nu hänger i luften är vår lag-serien för säsongen 2020/2021 samt Dam DM som är planerat till oktober.

På onsdag den 26/8 har Ångermanlands bridge förbund ett styrelsemöte i Docksta. Det som ligger närmast på dagordningen är kommande årsplanering, distriktsträff i Örebro samt hur läget är i klubbarna och vad som ÅBF kan stötta med.

Önskar er en god hälsa och att vi träffas under normala former vid det gröna bordet.

/
Ordf, Jerry Mähler