I avsaknad av Bridgekontakt del 16

Nyligen hemkommen från GC och Playa del Inglés.
En mindre omställning på cirka 40 grader. Vintern har inte kommit till Norrland ännu och vem vet om den kommer överhuvudtaget.

Personligen är jag väldigt spelsugen eftersom det endast blivit tre tävlingar på dessa veckor. Men däremot har jag haft fler situationer att reda ut som tävlingsledare än vad jag har normalt.
Mycket bra träning eftersom hemma på klubben händer det nästan aldrig något. Kanske beror detta på att ni som spelare är duktiga på vad ni får eller inte får göra.
Senast i lördags dömde jag Lag-DM. Ett beslut för sen ankomst och två revoker sedan hände inget mera.

Ser att klubben har haft besök av en duktig junior från Värmland. Det är extra spännande att möta spelare från andra ställen än vår egen bakgård.

Men som tur är så finns det många tillfällen att ta igen förlorade speltillfällen.
Det börjar med LAG DM den 15:e som detta år hade samlat hela sex lag till spel. Backe, Skog, Ö-vik, Härnö och två Sollefteå lag.
Även om Skog på pappret kanske har det bästa laget så tycker jag själv att om Sollefteå vunnit två år i rad borde vi räknas till favoriterna.
Mycket riktigt så vann Sollefteå 1 med Ann, Jerry, Hans och Bo även för tredje året i rad.
Vårt andra Sollefteå lag med Rolf, Torsten, Martin och Kjell spelade också väldigt bra och låg ända till sista halvleken i sista matchen på topplacering men tyvärr blev Skog för svåra de sista sex brickorna.

Hur det blir med deltagande i SM SEMI för LAG återstår att se. Själv är jag då på Rhodos med ett 70 tal glada bridgespelare.

Sedan har vi måndag och tisdag på klubben samt SC på onsdag då vi ska möta ett svårt gäng som beskriver sig som Västra ELIT. Torsdag hos Nisse i Nyland eventuellt och Mixed DM på lördag så nog finns det dagar att spela bridge på om man är sugen.

22 anmälda Mixed par är en bra uppslutning
Sollefteå 14 spelare
Skog 7 spelare
Backe 5 spelare
Ö-vik 10 spelare
Härnö 8 spelare
Docksta som vanligt noll representation, tråkigt när så många av oss andra deltar vid deras tävlingar.

Fjolårets medaljörer är på plats och får hållas som favoriter
P-A och Inger, Erik och Kerstin samt Margit med ny partner.
Men jag hoppas att våra par från hemmaklubben kan skaka om dom lite och kanske sätta några maskar.

Avslutningsvis tycker jag att vi i Sollefteå bridgeklubb verkligen fick stort utrymme i medlemstidningen. Tack till Peter Ventura för den fina artikeln om Sollefteå och vår bridgeverksamhet.

Hoppas på en bra uppslutning på vårt årsmöte eftersom vi står inför en del nyheter som vi alla bör vara insatta i och gärna överens.

Men jag har stor förhoppning att om viljan finns kan vi tillsammans lösa det mesta så att vi kan fortsätta att utvecklas som klubb och bridgespelare.