I avsaknad av Bridgekontakt del 12

Sollefteå bridgeklubb är nu inne i slutet på 2019 och det återstår endast sex tävlingar före årsskiftet som klubben ansvarar för.

Måndag och tisdag kommande vecka arrangerar vi jultävlingar. Detta år har styrelsen valt att gå ifrån priser till alla deltagare.
Vi har valt att gå på ätbara priser och hela 18 priser varje tävling. Prisskillnaden mellan ”första priset” och det sista är endast cirka 40 kronor. Vinnarna väljer pris därefter lottas det ut vilka som väljer. ”Rättvist och bra”.
Måndag spelas efter hcp och tisdag efter scratch.

Onsdag blir det Dam som planerat och de som önskar spela och umgås är välkomna. Hur detta med damkvällar blir 2020 återstår att se efter styrelsemötet den 14 januari. DET är upp till er damer i klubben.

Veckan därpå är det tävling måndag och rond 4 i lagserien.
Apropå lagtävling skickar jag med en bilaga där ni kan se för de flesta hur ert hcp har förändrats från september 2017 till december 2019.

Tål att nämnas att som lag har Lag Kjell gjort den bästa hcp sänkningen av alla lag med hela - 18,90.
Lag Ann har sänkt med - 9,06 och Hans med - 6,18 även det bra.
Enskilda spelare från vår klubb kan nämnas, Kjell V - 13,70, Ann -10,20 och Kerstin W -7,30. Det finns flera men det ser ni i bilagan.
Det är inte konstigt att det blir jämnare och bättre matcher nu 2019 än tidigare.

Sedan avslutas året med kval till div 4, allsvenskan där klubben har tre lag anmälda och vi önskar dom lycka till.

Vill ni ut och tävla kan jag rekommendera Östersund, Umeå, Bollnäs eller Gävles guldtävling.
Den 11/1 2010 har vi Veteran DM och jag antar att alla ni över 60 år ställer upp eftersom tävlingen går i Sollefteå. Men även på KM den 18/1 förväntas ni medlemmar spela.

Övrigt som styrelsen nu har diskuterat.
-är ett lotteri på två fina flaskor som skänktes till klubben under jubileumshelgen. Priset på lotterna blir 10 kronor. Dragningen äger rum efter att alla lotter är sålda.

Lämna gärna tips till planeringen för 2020-02-01 -2020-08-31.
Själv förespråkar jag sommarserie juli/augusti. Inget uppehåll i juni utan vi spelar på som vanligt på tisdagar och avslutar måndagsspelet med sista tävlingen den 15 juni och återupptar det den 17 augusti.
Men kom gärna med synpunkter.

Väntar nu på dam stafetten i skidskytte.