Allt klart inför den 3 november

Hej
Nu har klubben allt klart inför bridgespelet den 3 november. Det sista som fattades var antalet brickor och hur vi kunde lösa det.

Idag har vi haft ett möte med sekretariatet och brickläggningen.

Det blir barometer med en sats brickor per bord och det innebär att det är endast en spelare som rör vid korten.
Visserligen innebär det att brickläggarna måste lägga 5 x 28 = 140 brickor vid varje tävling. Men dom säger sig även hinna detta när måndagsbridgen startar. En applåd till Anders och Torsten.

Men föranmälan och max 5 bord kommer troligen att gälla en längre period.

Hur kommer det att gå till vid starten?

  1. Tävlingen läggs upp på hemsidan i det nya formatet. Det möjliggör start av tävlingen via hemsidan och spader.

  2. Alla deltagare anmäler sig via nätet. Då kan en startlista iordningställas så att ni spelare kan sätta er direkt på rätt plats.

  3. Vi uppskattar även om ni kan betala i förväg till vårt Swich nummer 1234398020. Kan ni inte det så tar vi helst emot jämna sedlar 50 kronor.

  4. Ingen trängsel när ni kommer, när ni bytt skor kan ni sprita händerna direkt vid entrén.

  5. Kolla på startlistan vart ni ska sitta och ta med er bud lådan till rätt bord. Vi föredra att ni har en egen bud låda eftersom klubben inte har så många att låna ut. Vi löser det så ni kan komma och spela utan att äga en egen bud låda.

  6. Vid bordet finns det bordskryss uppsatta och på klädnypan fäster ni er deklaration som ni inte har glömt.

  7. Enligt rapporter från andra klubbar kan det bli lite höga ljud eftersom plexiglaset kanske stör lite. Försök att ta mycket stor hänsyn till detta eftersom vi kommer att spela barometer.

  8. Borden har längre avstånd emellan än tidigare.

  9. När tävlingsledaren startar tävlingen finns era namn redan i Bridgematen. Kontrollera bara att det stämmer och det sköter Nord.
    Bridgematen hanteras endast av Nord som har en penna att knappa med. Tar pennan med sig till nästa bord. Genom denna enkla åtgärd undviker vi att flera trycker på knapparna i onödan.

  10. Alla brickor finns vid bordet på en pall mellan Nord och Öst. Ta rätt bricka och knappa in.

  11. Sedan är bara att bjuda och spela tills tävlingsledaren säger till om byte. Alla sitter kvar vid bordet tills byten annonseras.

  12. Undvik trängsel när ni byter.

Eftersom vi inte avser att ha någon fikapaus till att börja med kommer tävlingen att gå lite snabbare Just fika får vi diskutera med varandra för kaffe/te kan vara gott eller hur?

  1. När sista brickan har spelats så sitt kvar vid bordet tills tävlingsledaren har talat om vilka som vunnit ett gratisspel som är vinsten både i hcp och scratch. Ni får ingen bong men kassören håller koll på vinsten till er.

  2. Undvik också trängseln vid avfärden.

  3. När ni kommer hem kan ni se resultatet på hemsidan eftersom vi försöker rapportera direkt när tävlingen slutar. Mästarpoängen tar en till två dagar så har ni även dessa.

Har säkert glömt något men då fixar ni det. Det viktigaste är att vi får spela bridge igen.

Sekretariatet kommer att hanteras av Hans, Kjell och Birgitta med Jerry som backup till att börja med. Senare kommer fler att bli inskolade. En applåd även till er.

Ett glatt humör löser det mesta så välkommen den 3 november.