Öppet brev till medlemmarna i Sollefteå Bridgeklubb

Hej
Jag har lagt in detta brev som två av klubbens medlemmar har skickat till alla medlemmar/Jerry
//
Vi skriver till klubbens medlemmar med anledning av att erbjudandet om att hyra en egen klubblokal fortfarande finns kvar. Nu har hyran sänkts till 5 000 kr/månad!

Om bridgen skall finnas kvar i Sollefteå i framtiden måste vi inom Sollefteå Bridgeklubb aktivt agera för att öka intresset för bridge, generera tillväxt och förnyelse inom klubben.

En egen lokal skulle öka förutsättningarna för detta betydligt. Klubben skulle kunna utöka verksamheten med fler kurser, inte bara för nybörjare utan även för de som spelat ett tag, dvs. fortsättningskurser med spelteknik och olika budtekniker, information om olika system, konventioner m.m.

Om inte klubben tar steg mot förnyelse och utveckling går bridgespelet tveklöst en långsam död till mötes. Utan nya medlemmar kommer klubben att minska tills det inte är hållbart med fortsatt klubbverksamhet längre. Många bridgeklubbar i distriktet har lagts ner på grund av sviktande medlemsantal. Det är dock ingen naturlag, om medlemmarna tror på en framtid för Sollefteå Bridgeklubb och verkligen vill arbeta för den, då finns chansen nu!

Vid medlemsmötet 3 oktober kom invändningar av praktisk karaktär vilka lätt går att lösa. Personligen upplever vi att våra nuvarande lokaler, om än billiga, inte erbjuder en miljö som liknar en klubb. Det är spretigt, bland annat ligger köket 20 meter från spellokalen. Det saknas möjligheter att förvara egna saker, inte bara klubben lever i kappsäck, även vi medlemmar!

Hyran vi betalar, 8 000 kr/år, är förstås bra. Men avtalet är inte hugget i sten. Kommunen kan mycket väl fatta beslut om att höja hyran. Det finns ingen garanti för att klubben alltid har tillgång till lokalen på dagtid på måndagar. Solgården kan behöva utnyttja lokalen för egen verksamhet.

Den största invändningen var hyran på 7 000 kr. När nu budet är 5 000 kr/mån för hela 165 kvm måste vi ta det på största allvar. Det går inte att finna en lokal till det priset i Sollefteå!

Vi som spelar bridge på nätet, vet att bridge är ett världsomfattande spel och man behöver inte tala samma språk för att förstå varandra. Integrationsverket har upplyst om att det finns 80 olika nationaliteter boende i Sollefteå kommun. Sannolikt finns det både bridgespelare och de som skulle vilja lära sig spela bridge bland dessa. Med egen lokal finns det bättre förutsättningar att ordna kurser eller tävlingar på tider som passar fler.

Förutom att klubben får en lokal som är tillgänglig för medlemmarna på olika tider finns alla borden alltid uppställda. Det kan finnas ett sekretariat med dator och skrivare. Brickläggningsmaskinen kan placeras så att fler kan hjälpa till att lägga brickor.

Med en egen lokal, skulle Sollefteå BK ta ett stort steg mot att vara en riktig klubb.

Vi vädjar till klubbens medlemmar att höra av sig i frågan om egen lokal direkt till styrelsen, med såväl positiva som negativa synpunkter. Utan feedback, kan inte styrelsen agera.
Ni som anser att Sollefteå Bridgeklubb är värd en egen lokal meddela styrelsen er uppfattning!

Ni som inte anser att en egen klubblokal är vägen framåt för att generera tillväxt och förnyelse presentera en alternativ handlingsplan för att säkra Sollefteå Bridgeklubbs framtid!

Även om vi skulle ha olika uppfattningar i frågan om egen klubblokal tycker vi alla om att spela bridge och vill att Sollefteå Bridgeklubb skall finnas kvar även i framtiden!

Näsåker 6 november 2017 Forsed 6 november 2017

Martin Legget Bo Gullefors
mjl57@telia.com bo.gullefors@gmail.com
070-515 37 66 070-673 16 16