Under lördagen spelades Allsvenskan Division 4 Skåne, på BK Bridgehuset/Skånes BFs lokaler i Malmö.

Fyra lag kom till start, vilket är en fördubbling jämfört med föregående år, två lag från Malmö Bridgeklubb, ett lag från BK Bridgehuset, samt ett lag från Kristianstads BK. Segrande ur striden gick lag Malmö BK ”Björnligan” bestående av:

Björn Hackberg
Lotta Lundberg
Göran Grönvall

Match 1

”Björnligan” inledde trevande genom att ligga under med 25-49 mot sina klubbkamrater i Malmö BK ”5 Ess” vid första matchens halvtidsvila, men kom tillbaka starkt och reducerade nederlaget till endast två IMP, vilket gav 9,45VP av 20 möjliga där allt mellan 7 och 13 VP räknas som oavgjort.

Samtidigt passade Kristianstads BK på att vinna sin första match med 17,09VP och gick därmed upp i ledning efter första matchen.

Match 2

Andra matchen inleddes efter lunch, och även här fick ”Björnligan” se sig i underläge i halvtid mot Kristianstads BK, denna gång med 9-14. I andra halvleken hittade man rätt i växellådan och accelererade rejält för en halvleksvinst med 55-13, vilket gav slutresultatet 64-27 och 17,19 VP till Malmö BK-laget, och övertog därför ledningen från just Kristianstads BK.

Match 3

Styrkt av framgången, och möjligen med hjälp av segervittringen tog ”Björnligan” sig an hemmalaget BK Bridgehuset i en rasande fart genom att ta ett rejält grepp om tävlingen med en ledning i halvtid som skrevs 39-8. Andra halvlek gick visserligen till BK Bridgehusets favör med siffrorna 13-2 men det räckte inte för att seriesegern skulle vara hotad.

Samtidigt vann Kristianstads BK sin match med 13,81 men det räckte inte för att inhämta försprånget som ”Björnligan” hade.

”Björnligan” tog slutligen hem seriesegern genom två vinster, en oavgjord och inga förlustmatcher och vi gratulerar laget till avancemang till Division 3 nästa säsong!

Tabell & resultat

Då fyra lag kom till start är Skåne garanterade en plats i Division 3, med färre lag hade en sådan plats inte kunnat garanteras.

Det finns en eventuell möjlighet för fler lag att flyttas upp om det finns risk för frirond i Division 3. Förra säsongen flyttades exempelvis två lag upp från Division 4 för att i möjligaste mån undvika detta. Det hela hänger på hur SBF får ihop sina divisioner inför nästa säsong, och den serieindelningen görs normalt under sommarmånaderna, varför vi därför inte kan ge något besked förrän till sommaren 2023.