Cosmos vinnare av Uppsala Lagguld

Parallellt med finalspelet i Svenska Cupen har Uppsala lagguld spelats under helgen 13-14 november. Utslagna lag från Cupen samt ytterligare 10 anmälda lag gav till slut 23 lag till start under ledning av ett härligt team från Uppsala med Elit-TL Ryszard Sliwinski, TL Ping Huang, kökspersonalen Eva Andersson, Ulla, Mia och Erik (efternamn okända), Lisa Larsson som fotograferade och Uppland BF:s ordförande Linnea Edlund, som förutom att spela själv och dagen till ära fick ta emot sin stormästarnål, som vanligt var med och styrde upp bakom kulisserna.

Tävlingen

Cosmos fick respass ur Svenska Cupen i kvartsfinalen. De var uppenbart sugna på mer och laddade snabbt om till ny tävling. Efter 10 spelade matcher gick de till nattvila dryga 4 vp före Greven, därefter var det ett litet skutt med närmare 17 vp ned till tredjeplatsen.
På söndagen drog ledarlaget ifrån det övriga fältet och kunde till slut vinna med dryga 21 vp.
I laget spelade Ronny Ovesson Ejnell, Jan-Erik Åsmo , Göran Selldén och Björn Wenneberg.

Lag Greven kände förmodligen flåset i nacken då Prefabsystem Syd spurtade bra, men höll undan och knep andraplatsen med 0,71 vp till godo. I laget spelade Christer Eriksson, Thomas Ivarsson, Johnny Östberg och Hans Kvick.

Prefabsystem Syd var ett lag som slogs ut tidigt från Svenska Cupen och precis som vinnarlaget inte hade problem att ladda om till ny tävling. I laget spelade Gunnar Sjökvist, Håkan Johansson, Per Bretz, Arne Ericson och Patrik Johansson

Topp5

Plac Lag Spelare Poäng
1 Cosmos Ronny Ovesson Ejnell, Jan-Erik Åsmo , Göran Selldén, Björn Wenneberg 202,28
2 Greven Christer Eriksson, Thomas Ivarsson, Johnny Östberg, Hans Kvick 180,74
3 Prefabsystem Syd Gunnar Sjökvist, Håkan Johansson, Per Bretz, Arne Ericson, Patrik Johansson 180,03
4 Tootsie Björn Fallenius, Jan Becklén, Thomas Andersson, Johan Bennet, Fredrik Jarlvik, Tatyana Trendafilova 174,64
5 Kompispass Anders Blomqvist, Ivar Holmquist, Linnea Edlund - Ia Börling, Mats Johansson, Robert Larsson 164,36

Fullständiga Resultat samt IAF