Elitserien - Dag för dag 1:2

Ungefär 130 spelare har anlänt till Scandic Väst för att spela den första nationella live-turneringen på nästan två år. Pandemireglerna har lättats upp tillräckligt mycket för live-bridge, och de särskilda regler som gäller hotell möjliggör konferenser av denna storlek.

Detta till trots är våra spelare inte tillräckligt bra på att hålla avstånd i gemensamma lokaler på hotellet, till exempel restaurangen, baren och lobbyn. Alla spelare uppmanas att hålla avstånd och respektera riktlinjerna för att hindra spridning av covid-19.

Väl vid bridgeborden går det bättre. Till skillnad från normala Elitserien och SM Lag, där skärmar brukar användas, används istället bridgekryss av tunt plexiglas som ger varje deltagare sitt eget lilla bås. En lustighet med detta är att det i princip är omöjligt att tala med partnern då ljud går dåligt genom plexiglasen (en vägg till motståndarna, två till partnern). Många anser nog att detta är en fördel…

I planeringen av Elitserien och Superettan blev tidsplaneringen lite tokig. Vi trodde att spelet skulle gå långsammare än vid spel helt utan skärmar, något som visade sig vara fel. Ett snabbt beslut av TK gör att detta kommer att rättas till inför omgång 2. Läs mer i separat nyhet.

Vidare till bridgen…

I Elitserien, efter omgång 4:1 ser topp-kvintetten ut så här, med placeringarna i Elitserien 2019 inom parentes:

Skalman (4) på 67 vp och Harplinge (2) på 64 vp har ryckt en aning. På tredje plats hittar vi Norrort (3) på 53 vp följt av Storsjöbygden (8) på 51 vp och Lavec (1) på 45 vp. Som siffrorna inom parentes indikerar har topplagen från två år tillbaka i tiden behållit både form och styrka.

I Superettan, alltså den nya serien som har kilats in mellan Elitserien och Division 2, går Ebenius Crew som tåget med 71 vp, följt av Trifolium på 56 vp och Karlstad på 46 vp. De två bästa lagen i Superettan flyttas upp till Elitserien.

Det går att notera lite kuriosa i Superettan. Av de fyra lagen som åkte ur Elitserien 2019 leder Ebenius Crew, medan de övriga tre lag, Team Zang och Dyra Englund från Filbyter Bridge, samt Ulricehamn, 09, alla ligger på nedflyttningsplats.

Tabell, Elitserien

1. Uppsalabridgen, Skalman
Ahlesved-Warne, Petersson-Grönkvist-Grönkvist
2. Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt x3, Michielsen-Cullin, Dwyer
3. Norrorts Bridge
Lagerman-Gustawsson, Bergdahl-Andersson, Wademark-Selberg

Tabell, Superettan

1. BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bilde-Hult, Bremark, Nyström, Wrang, Palma
2. Uppsalabridgen, Trifolium
Kvick-Karlsson, Malmström-Säfsten, Eriksson-Ivarsson
3. Karlstads BK, Zingo
Dåwerstrand-Öhrn, Hallgren-Johansson, Lindström-Balaspiri