Månadsbrev, augusti


Hej
I detta mail tänkte vi informera lite om vad som är på gång framöver.
Nu i augusti så spelas de två sista omgångarna i lagserien Iterum. Denna serie spelas på BBO. I skrivande stund är det en rond kvar.

Annars så rullar det på, med barometer på måndagar kl. 18 samt partävling kl 13 på onsdagar. Varje torsdag spelar vi dessutom partävling på BBO.

Två kurstillfällen är inplanerade i augusti. Den ena har redan genomförts 8/8 kl. 15. Den andra är ett extrainsatt kurstillfälle, söndagen 29/8 kl. 15. Det är sedan tänkt att komma igång lite frekventare från och med september. Dock vigs några söndagar åt lite andra aktiviteter. En sådan är Stavsjöträffen, 5/9 kl. 15:00. Här uppmanas den som är intresserad att anmäla sig till Lars-Magnus Gustafsson. Det gör man lagvis eller parvis. De som anmäler sig parvis paras ihop med annat per som bildar lag. Lag får bestå av spelare som sammanlagt har max 8 ”nål-poäng” där man räknar 1 p för de som har max klövernål, 2 p för de med ruternål och 3 p för de som har hjärternål eller högre. Lag kan annars blandas lite som man vill, fock ska namnet på laget ha en geografiskt sammanhang.
Stavsjöträffen spelas på endast vid ett speltillfälle, så kallad ”minifyrmanna”. Korta matcher om 5-8 brickor, beroende på antal anmälda lag.


Det man också kan notera, inför september är den nya lagserien, Kolmårdsligan. Det är en lagserie med fri lagsammansättning, valfritt namn som sträcker sig över flera speltillfällen. Det är planerat för onsdag-kvällar, men vi är öppna för att spela det onsdag eller söndag i den vecka match är tänkt att spelas. Även detta påverkar i så fall kursverksamheten en smula


Lite allmän information:
Måndag, spel varje vecka kl. 18. Ingen föranmälan behövs. Anmäl i lokalen, 10 min innan spel. Blir du sen, ring någon i lokalen och meddela att du är på gång. Barometer fram till nyår.

Onsdag, spel varje vecka kl 13. Ingen föranmälan. Ingen barometer.

Söndag, kort kurs 20-30 min innan spel. Det brukar bli 15-16 brickor. Ingen föranmälan. Man kan komma själv. Alla paras ihop med alla. Kommer man i par så är det inte alls säkert att man får spela ihop. Individuell tävling förekommer rätt ofta.

Torsdagar rullar på med spel på BBO så länge intresse finns.

Specialtävlingar:
En söndag i månaden bryts ut för annat än kurs. Det kan vara Stavsjöträffen, Herr- och damligan eller annat. Dessa tävlingar kräver i allmänhet föranmälan för att kunna förberedas på bästa sätt.


mvh
Lars-Magnus Gustafsson


Skickat den: 
11 aug 2021 kl 23:21