Medlemsinformation

Bild för Jerry Mähler

Till dig som medlem!

Ångermanlands Bridgeförbund har nu haft ett styrelsemöte och vill härmed lämna information om vår planering.

Det händer rätt så mycket i bridge Sverige trots en tråkig tid med lite eller ingen livebridge. De flesta klubbar har ett uppehåll men flera av oss börjar att se en ljusning allt eftersom vaccineringen fortskrider.

De viktigaste punkterna som diskuterades på styrelsemötet:

• Ett dokument har skapats och presenterats på hemsidan med alla de vanligaste avgifterna som finns inom bridgen. Detta är viktigt att dokumentera eftersom personer byter plats i styrelser och då är det lätt att vissa beslut faller i glömska. http://www.svenskbridge.se/%C3%A5ngermanlands-bf/avgifter-%C3%A5bf

• Tävlingsverksamheten under våren 2021 är fortfarande väldigt osäkert. Fortfarande gäller att våra distriktsfinaler ska spelas live eller inte alls. Alla distriktstävlingar är inplanerade under maj månad. Släpper regeringen på gränsen för antalet personer (8) så inbjuds det till spel men fortfarande under vissa restriktioner. Så var beredda på att det inte liknar ett vanligt år.

o Lag DM i Ångermanland har inga lag anmälda så därför blir det inget spel detta år.

• Tävlingsplaneringen för spelåret 2021/2022 (2021-09-01—2022-04-30) kommer att hanteras av distriktstävlingsledaren. Det innebär att något planeringsmöte troligen inte kan hållas denna vår som vi gjort tidigare år. Klubbarna kommer att bli kontaktade för närmare besked senare.

Årsmötet planerar vi att genomföra 2021-06-30. Om restriktionerna tillåter. Eftersom årsmötet har varit utlyst tidigare och inga förslag/motioner har då inkommit från klubbarna beslutades att det får vänta till nästkommande årsmöte.

Några personliga reflexioner:

• Klubbarna måste göra allt ni kan tillsammans med medlemmarna att snabbt komma igång när möjligheterna ges. Även om det sker i liten skala så är det bättre än att ställa in ännu längre.

• Trots att många kanske har vaccinerat sig så bibehåll skyddsåtgärderna den första tiden.

• Klubbarna bör planera för kursverksamhet under hösten så att inte bridgen tappar flera medlemmar utan istället fyller på med nya.

Det är inte styrelserna varken i distriktet eller klubbarna som avgör hur det går framöver. Det är NI som medlemmar som är avgörande för bridgens framtid.

/
Ångermanlands Bridgeförbund
Tillförordnad ordförande
Jerry Mähler

Skickat den: 
29 mar 2021 kl 08:43