Verksamhetsberättelse Mjölby Bridgeklubb 2019-2020

Styrelsen har haft 7 möten under året var av ett var det konstituerade mötet. I styrelsen har följande ingått;

Eva Fremner, ordförande
Sirkka Kulojärvi, vice ordförande
Sven-Eric Sederlin, kassör
Maj-Britt Johansson, sekreterare
Inger Hjalmarsson, styrelseledamot
Åke Petersson, suppleant

Leif Hugo, revisor
Göran Magnusson, revisor

Christel Esping, valberedning sammankallande
Ingvar Pettersson, valberedningen

Christel Esping, partnerförmedlare

TÄVLINGAR

Fram till Pizzabridgen 13/3 spelade vi som vanligt, måndagar, onsdagar, torsdagar och söndagar. Därefter spelade vi bara nästkommande söndag och måndag sedan pandemi stängt i fem månader. Nystart på Onsdagar fr.o.m. 19/8, endast 8 bord och Coronasäkert spel med bordskryss och annat som gör spelet säkert. Utöver ordinarie speldagar har vi endast haft två extra tävlingar:

2019
29/11 Dacke lunch med spel

2020
13/3 Pizzabridge

UTBILDNINGAR
Liksom tidigare år har vi även förra året haft en kurs för nybörjare, denna omgång var det 14 spelsugna personer som deltog. Nytt för denna omgång var att kursen var förlagd på dagtid vilket var mycket uppskattat. Ett stort tack till Inger Hjalmarsson som lett undervisningen på ett föredömligt sätt, ett stort tack även till de andra som varit resurspersoner (Leif Hugo, Ingvar Petersson, Karin Holmer), utan er skulle det inte gått.

ANDRA EVENEMANG/TÄVLINGAR DÄR VÌ DELTAGIT
Flera av Mjölbyspelarna har deltagit i olika lagtävlingar, både i Motala, Linköping och Norrköping med varierande framgång, kanske något även för Mjölby Bridgeklubb att i framtiden arrangera.
Ett antal spelare från klubben har även spelat på nätet, BBO under pandemin, bronstävlingar och lagtävlingar som arrangerats av Filbyter.
Vi hade även spelare som kvalificerat sig till både DM par och DM mixed, båda dessa tävlingar fick ställas in p.g.a. pandemin.

NYA INKÖP
Under verksamhetsåret har matchklocka och budlådor inköpts.
För att kunna spela Corona-säkert har nya bordskryss inköpts.

AKTIVA SPELARE
Har varit 25 st under året. Pga Covid och inställda spelkvällar har
inte alla haft möjlighet att uppfylla sina smörgåskvällar. Tills vidare
spelar vi utan smörgåsar och aktiva betalar fullt för nya kort.

EKONOMI
Trots minskat antal spelkvällar och ett resultat på minus 1.410:- kan
vi betrakta ekonomin som god då vi har ett eget kapital på 396 277:-
men vi behöver komma igång med spel för att dra in fasta kostnader
på 10.000 / månad

SAMMANFATTNING
Sammanfattningsvis måste man säga att 2020 hittills inte varit likt något annat år så länge man kan minnas. När vi spelade Pizzabridge i slutet av mars var det nog inte många som trodde att vi inte skulle kunna spela bridge på 5 månader! Vi har fått anpassa oss till de råd som gäller, det har varit tråkigt men man vänjer sig. Desto roligare är det nu när vi kan träffas igen och spela, skönt att få använda hjärnan igen!
Trots pandemin och uteblivit spel under så lång tid har Mjölby Bridgeklubb klarat sig bra, tack vare att vi har en god ekonomi. Därför känns det skönt att kunnat starta upp med allt som krävs för ett säkert spel, vi ligger i framkant, inte många klubbar har kommit så långt som vi ännu Smile . Det gäller även utbildning av nybörjare, de flesta klubbarna inom ÖMBF har inte som vi lyckats med det under de senaste åren. Det är jätteviktigt på sikt att vi får in fler medlemmar i klubben.
Till sist vill jag tacka alla styrelseledamöter för ett riktigt bra jobb, även ett stort tack till Majlis Dahlberg, Göran Nordell (även tävlingsledare) för alla brickor ni lagt och till Jan Kronlöv som varit dataansvarig på torsdagarna.
Vår förhoppning är att fler medlemmar vill vara delaktiga i alla klubbens uppgifter i framtiden!

Mjölby 2020-09-09

Eva Fremner
Ordförande Mjölby Bridgeklubb