Möjlighet till Sommarbridge på klubbarna!!!

Möjlighet till spel på klubbarna i sommar!
Det finns nu möjlighet, för de klubbar som vill, att öppna upp för spel i sommar på klubbarna! Svenska bridgeförbundet har tagit fram en lista över saker att tänka på om man känner att man vill testa detta på klubbarna i sommar.
Länk: http://www.svenskbridge.se/covid-19-0
En av de viktigaste punkterna är de så kallade ”bridgekryssen” som tagits fram för att använda vid spel på klubben.
Dalabridgen har beslutat att köpa in 30st av dessa och dessa kan levereras med start i slutet av v.26 och v.27.
Som klubb föreslår vi att klubbarna kontaktar sina spelare och hör efter om dessa skulle vara tillräckligt för att spelarna ska tordas komma tillbaka till klubben för spel i sommar. Skulle det finnas underlag för detta så kontaktar ni mig, pjo@svenskbridge.se, och berättar hur många bord ni beräknar kan komma till fysiskt spel.
Som Distriktsförbund så anser vi att det är självklart att vi ska hjälpa och stötta klubbarna i dessa svåra tider. Vi har därför beslutat att hjälpa de klubbar som behöver ekonomisk stöttning. Priset för ”bridgekryssen” är 800:-/st och Dalabridgen subventionerar dessa så klubbarna i Distriktet betalar endast 100:-/st när de beställs genom oss.
För de klubbar som har en kassakista som är större än Dalabridgens, cirka 200.000:-, så utgår ingen subvention.
Det är jätteviktigt att ni läser igenom alla rekommendationer från förbundet och följer dessa fullt ut. ”Bridgekryssen” är viktiga men bara en av flera åtgärder som behöver göras för att det ev. fysiska spelet på klubben ska bli så säkert som möjligt.
Leveranser av kryssen ut till klubbarna löser vi på bästa sätt utan en massa onödiga fraktkostnader. De kommer att levereras till Bridgeförlaget i Karlbo i första skedet.
Det enda förbehåll vi har är att vid ev. DM-finaler i höst/vinter så kommer vi kanske att behöva ”låna” några av dessa från klubbarna.
Hör gärna av er till mig om ni behöver ytterligare info.
Peter Johansson
Ordförande Dalabridgen

Skickat den: 
23 jun 2020 kl 10:35