I avsaknad av Bridgekontakt del 20

Önskar er alla en Glad Midsommar och hoppas att vi träffas snart vid bridgeborden.

Ni kanske tror att bridgen nu står stilla på grund av Corona pandemin men så är det inte. Det sker en hel del förberedelser inför uppstarten när den nu kan bli aktuell.

Styrelsen i klubben har haft två styrelsemöten via mail och Ångermanlands bridgeförbund har haft ett video möte samt ett planeringsmöte på plats i Docksta.

Hur klubbarna och förbundet har planerat kommande säsong kan ni se på Ångermanlands hemsida under kommande tävlingar.

Det som närmast diskuterades med SBF på mötet förra veckan var i stort Ekonomi, rekryteringskedjan. IT –BIT, uppstart efter Covid-pandemin och utbildningar och distriktens samordnande roll.

Rekryteringskedjan är ett projekt som SBF behöver klubbarnas hjälp med.
Antalet spelare har minskat i 18 av 21 distrikt under den senaste sexårsperioden. OBS: Ångermanland tillhör de tre distrikt som INTE har minskat.
Hög medelålder -många klubbar kommer tappa spelare på grund av åldrande och hälsoskäl de kommande åren.
Medieskugga -bridge är inte trendigt. Vi kan inte förvänta oss att nya spelare ska komma in ”spontant”.
Få klubbar har utvecklade rutiner och metoder för rekrytering.
Corona pandemin har orsakat ekonomiska problem för många klubbar. Nya spelare behövs för att stabilisera klubbarnas och förbundets ekonomi.

Läs mera på förbundets hemsida.

Ett tips vill jag också ge er alla LÄS gärna Bridgeblandning som Bosse Gullefors ger ut där står det en hel del nyttigt och tips. Senast fick jag nummer 37 så det är en flitig skribent. Tack Bosse för att du orkar engagera dig. Har ni den inte kan ni maila Bosse så blir ni säkert med på maillistan.
Själv läser jag den med intresse och skriver ibland tillbaka om andan faller på.

Senaste styrelsemötet med ÅBF föreslog jag att Ångermanland ska arrangera en bridgetävling öppen för medlemmar i distriktet via BBO.

Har också ett namn på den som ska kunna hålla i detta (ej vidtalad) och det är S-A Staflund Härnösand som verkar vara en engagerad person i Härnö klubben. Han kanske är villig att hjälp distriktets klubbar och spelare till en trevlig samvaro på nätet om nu det finns tid till detta.

Martin Löfgren lovade att ställa upp som tävlingsledare om han kunde. Hoppas att det ska kunna fungera eftersom jag tror att varje klubb i ÅBF är för liten själv för att genomföra en tävling.

/
Tack för mig nu blir det lite fiske för mig.