I avsaknad av Bridgekontakt del 18

Hoppas att allt är väl med er alla och att ni passar på att bygga upp era ”Bridgemuskler”.

Många av oss saknar säkert den sociala kontakten som bridgespelet på klubben ger oss men tyvärr får vi vänta ett tag till. Vi kan däremot glädja oss åt att vi kunde hyra och iordningställa en klubblokal innan utbrottet. När vi då kommer igång igen kan vi kliva in och sätta oss vid dukat bord.

Ett årsmöte har genomförts och protokollet finns på hemsidan.

Det som har skett under denna ”Bridge karantän” är att många av våra medlemmar i klubben och i distriktet spelar på BBO. Senast jag loggade in mig var det drygt 47 000 spelare inloggade över hela världen. Det i sin tur medför en del problem för servern som ska hantera allt spelande.

Måndag till och med torsdagar kunde man spela tävling tillsammans med flera av klubbens medlemmar på BBO (LinusO) arrangerade detta. Brukar starta 18:30 och sluta 21:00 samt omfattar 24 brickor. För närvarande verkar denna tävling gjort ett uppehåll men vi hoppas på att den återkommer. Det går också utmärkt att gå ihop ett gäng på fyra spelare och enbart träna lite mot varandra.

Styrelsen har genomfört ett styrelsemöte via mail den 4 maj där följande behandlades:

  1. Klubbspelet gör uppehåll även under maj månad. Hur det blir under sommaren får vi återkomma senare om. Hoppet lever att vi kanske kan komma igång före hösten. Som det ser ut just nu är det endast Ö-vik som håller igång. Visserligen är dom endast runt 3 bord och dom har heller inte rapporterat tävlingarna på slutet.

  2. Silverlaxen ställs in eftersom vi inte ser möjligheten att skjuta på den ytterligare.

  3. Städningen av vår lokal när vi börjar igen har diskuterats. Här har styrelsen tittat på hur Ö-vik har hanterat frågan och beslutat försöka samma koncept.
    Det innebär att en lista kommer att skickas ut till er medlemmar där ni kan boka upp er på ett antal veckor. Eller maila direkt till mig så skriver jag in er på den lista som kommer att sättas upp i spellokalen.
    Som tack för er insats får ni ett frispel den vecka ni ansvarar för städningen.

OBS: Själva städningen behöver göras under onsdag till fredag och enligt en uppgjord arbetsordning (i princip damma, torka golv och städa toaletterna samt det som ni ser i övrigt).

Detta tar inte ifrån ansvaret för kvälls/dag värdarna sitt ansvar för köket.
Var dit i helgen och spolat alla ledningar för att undvika stillastående vatten.

  1. Det diskuterades även att ställa frågan till er medlemmar om en viss frivillig sponsring via spelavgifter utan att spela.
    Med tanke på att klubben saknar intäkter just nu och är snart inne på den andra månaden. Men beslutet blev att avvakta tills vidare.
    Vi kanske får anledning att återkomma senare som många andra klubbar har gjort och fått bra respons.

Vår brickläggning har nu förfinats något så att vi slipper flytta brickorna via USB som läggs i BOS för våra tävlingar. Vi kan även om vi önskar rapportera resultatet och mästarpoängen direkt efter varje tävling. Detta kommer i första hand underlätta för brickläggare men även sekretariatet.

Vi avvaktar med tävlingskalendern på hemsidan tills vi vet hur det blir framöver. Svenska bridgeförbundet avser att fatta beslut om bridgefestivalens genomförande senast den 1 juni. Men högst troligt blir det ingen festival detta år och det vore tråkigt.

Hur ÅBF gör med sin planering för hösten har inte behandlats ännu men vi får verkligen hoppas att bridgespelet kan återupptas hösten 2020. Planeringsmötet är i Docksta den 20 maj.
Bridgespelet görs sig bäst vid de gröna borden inte framför en dataskärm.

Håll i och håll ut! / Jerry Mähler