Filbyter Bridge pausar all verksamhet fr o m 16 mars och månaden ut

Med hänsyn tagen till den information som fortlöpande kommer in, reaktioner hos några medlemmar och allt starkare rekommendationer om att undvika icke-nödvändiga sociala aktiviteter, har styrelsen haft ett telefonmöte under söndagen och kommit fram till att ändra sitt beslut från i torsdags (den 13 mars).

Filbyter Bridge tar paus i spelandet med omedelbar verkan och pausen sträcker sig i ett första skede hela mars månad ut. Lokalen kommer att hållas stängd för all bridgeaktivitet, även kursverksamheten skjuts upp. Stängningen omfattar också eventuella bridgearrangemang utanför Filbyter Bridges regi.

Vad gäller effekter på Filbyter Cup kommer samtliga kaptener att få information i mejl. Vi ber också att klubbens medlemmar hjälper till att kommunicera, så att även spelare utan registrerad e-postadress nås.

Vad gäller Svenska Cupen hänvisar vi till de olika beslut som fattats på förbundsnivå, framför allt att man kan skjuta på match en hel månad (till 22 april) och att spel – förutsatt att bägge lag är överens – kan ske på BBO.

För säkerhets skull kommer en funktionär att finnas på plats före ursprunglig tävlingsstart måndagen den 16 mars före kl 13.30. Info kommer att anslås på utsidan av klubbens entrédörrar.

Styrelsen har haft en önskan att fortsätta verksamheten, men inser att kombinationen av vår spelmiljö (där vi inte kan säkra renligheten nog), att våra spelare i högre grad än riksgenomsnittet tillhör (hög-)riskgrupper och att vi samlar människor som sitter relativt tätt ihop, medför en exponeringsmöjlighet vi vill undvika.

Styrelsen hoppas på spelarnas förståelse för, att vi givetvis snarare önskar att åtgärderna visar sig överdrivna än att vi ser klubbmedlemmar insjukna.

De råd som finns i den tidigare checklistan och på SBFs hemsida rekommenderar vi våra medlemmar att ta med i vardagen även utanför bridgen.

Kommunikation om vad som kommer hända fr o m 1 april kommer att ges i samma forum (massutskick, anslag på hemsidan).

För frågor och synpunkter, använd inte mejladressen till Filbyter Bridge, eftersom den är knuten till dator i spellokalen, använd i stället: cmdrcalle@gmail.com och martin.lofgren@yahoo.se.