Bridge

I början av januari skrev vi om att vi skulle försöka att arrangera 2 tävlingar varje torsdag en tävling med 24 brickor och en som spelade färre brickor i lugnare tempo. Försöket slog inte väl ut, vi fick inte ihop de 3 bord som behövdes. Med andra ord är det inte av denna orsak som vi har ett 15-tal medlemmar som inte besöker vår verksamhet.

Kan det vara så att man ingen har att spela med? Ring!

Sedan en annan sak. Vårt samhälle förändras och vi måste hänga med trots att vi kanske har negativa tankar om förändringarna i alla fall till en början. Kontanter är på väg ut i kylan. Bridgeklubben tar in alla avgifter via kontanter i dagsläget, men vi betalar alla fakturor via bankkonton, med andra ord måste vi sätta in kontanter på vårt bankkonto, madrassen funkar inte. Det blir hela tiden allt svårare att göra detta!

Banken har numera endast öppet 2 timmar i månaden för detta ändamål samt vägrar att ta emot mynt utan endast sedlar. Utöver detta finns det en insättningsautomat på banken, men den tar endast 100 sedlar åt gången. Det finns absolut inget som talar för att detta kommer att förändras till att kontanter blir lättare att pella med för oss förtroendevalda.

I veckans GP stod det att det finns över 7 miljoner nedladdade Swish-appari landet vilket borde innebära att de allra flesta bridgespelare har en app på sin telefon.

Med anledning av detta vill jag göra en Gallup. Hur många av er har inte en Swishapp samt ett mobilt bankid på telefonen och mao skulle kunna få problem med betalningen av spelavgiften? Problemet är egentligen lättlöst man ger sin 50 lapp till någon runt bordet som har swish och så betalar hen avgiften via sin telefon.

Detta kommer inte att genomföras bums, men måste diskuteras.

Kom ihåg att vi spelar både måndag och torsdag. Väl mött!

Skickat den: 
25 feb 2020 kl 13:03