I avsaknad av Bridgekontakt del 13

Sollefteå bridgeklubb har nu genomfört den sista tävlingen för i år (2019). Det var kvalet till div 3, Allsvenskan och här var det en trevlig tävling och bra uppslutning med fem lag.
Bäst av alla lagen lyckades Backe men som dock har tackat nej till spel i allsvenskan. Det är tufft att spela i allsvenskan med långa resor Umeå, Östersund och Sundsvall. Tre matcher á 20 brickor efter 20 mil i bil och mot bra motstånd kräver erfarenhet och uthållighet. Sedan ska det åkas 20 mil hem också sent på kvällen.** Den platsen tar Lag Jerry/Sollefteå.**
Det innebär att vår klubb kommer att ha ett lag i div 3 allsvenskan 2020 och det ska klubben känna sig nöjd med.

Anmärkningsvärt att notera var kanske att på en halvlek av sex brickor fanns det två storslammar och vårt lag bjöd båda. Tycker att det var starkt gjort, På den ena brickan bjöd Ann & Jerry 7 hjärter Nord/Syd och Hans och Bo bjöd 7 NT Öst/Väst på den andra brickan. Det var i princip hela matchen i poäng.

Nu hoppas vi att det blir många anmälda på vår nybörjarkurs som startar den 15/1 2020.

Veteran DM som går i Sollefteå den 11/1 2020 har nu slagit alla rekord sedan tidigare med just nu 19 par.
Sedan väntar vårt eget klubbmästerskap nu med Silverstänk.

Annars har några dagar i julhelgen gått åt till bokslut, balansräkning, resultaträkning, förslag på budget till 2020, spelplanering av våren 2020 samt lite annat smått och gott.

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS ALLA