Bridgefestivalen 2019

Deltagarrekord och genomgående fina resultat för distriktet

Bridgefestivalen i Örebro 2019 blev på många sätt en stor framgång för distriktet och det hela kröntes med ett SM-brons i mixedpar genom Helena Strömberg-Dan Bylund. SM-spelandet inleddes dock med en finfin 6:e plats i veteranpar genom Ulf Henriksson-Lennart Bylund och en 10:e plats i damfinalen genom Carina Sjöblom i par med sydjämtska Carina Hallqvist, för att sedan, efter mixeden, avslutas med den öppna parfinalen, dit samtliga våra tre par i semifinalen lyckades kvalificera sig, dock utan att därefter lägga beslag på några direkt framskjutna placeringar.

I Chairmans Cup lyckade lag Bossarna, med bland annat Andreas Westman-Bo Sundström, kvala in till cupspelet på plats 32 av 167 lag, för att sedan hänga kvar ända fram till Round 8b i bonuscupen och därmed till sist endast ha 8 lag framför sig.

I festivalen sidotävlingar gick Helena Strömberg-Dan Bylund så pass bra i silvertävlingarna att de delade på segern i ”Veckans silverlirare”. Följande topp-10-placeringar noterades för distriktet:

Brons 2: Carina Sjöblom-Lennart Bylund 2:a
Brons 5: Lennart Wiklund-Sune Häggbom 6:a
Silver 3: Dan Bylund-Helena Strömberg 3:a
Silver 4: Dan Bylund-Helena Strömberg 7:a
Brons 12: Per Jansson-(Mats Johansson) 8:a
Silver 5: Dan Bylund-Helena Strömberg 4:a
Brons 26: Per Jansson-Kent Bäckström 5:a

Parallellt med SM-par avslutades festivalen som vanligt med Guldgruvan där Andreas Westman gick till A-final tillsammans med hemmaspelaren Leif Svenzon, medan Lennart Bylund knep en fin 2:a plats i B-finalen tillsammans med Joakim Guldbrand, Lindesbergs BS.