I avsaknad av Bridgekontakt del 6

Hej medlemmar!

Själv kommer jag inte att spela mer denna månad på klubben så därför kommer här en kortare information.

Sommarserien är avklarad och prisutdelningen har ägt rum.

Lagserien är lottad och utlagd på spader. Det ser verkligen intressant ut med flera nya lag och spelare.
Någon analys av hur serien kommer att gestalta sig avser jag inte ge mig in på eftersom allt för stor osäkerhet finns. Flera lag har betydligt bättre spelnivå än vad deras handikapp kommer att vara.

Anmälan till 80 års jubileum har även satts upp på klubbens anslagstavla. Till det generösa priset av 100 kronor har ni som medlemmar möjligheten att spela en bridgetävling samt äta en middag med efterrätt. Här har styrelsen beslutat att mellanskillnaden tas ur klubbkassan.

Några andra nyheter som styrelsen också fattade beslut om på senaste mötet var att alla tävlingar som spelas som klubbtävlingar har endast 40 kronor som startavgift. Det innebär att simultan, barometer, höst/vårsilver sänks med 10 kronor från och med den 14 oktober.

Alla tävlingarna som tillåter det från och med den 14 oktober kommer att spelas efter två listor hcp och Scratch. Vinnarna på varje lista erhåller pris samt om det blir fler priser lottas dessa ut. Antalet vinster utgår från antalet deltagare.

Från och med den 14 oktober provas också ett annat vinstsystem . Två veckor med trisslotter och två veckor med start bongar sedan rullas detta. Prissumman kommer att ligga utefter hur det varit med trisslotter. När det är start bongar avrundas det neråt vid behov.

Några tips om intressanta tävlingar i vårt distrikt.
Den 5 oktober blir det fyr manna division 4 i Nyland, arrangör Skogs bridgeklubb.
Den 12 oktober spelas Ruter nålen i Härnösand för er som inte har uppnått hjärter nålen. En trevlig tävling för mindre rutinerade spelare.
Den 26 oktober arrangerar vi själva i Sollefteå Dam DM. Alla damer passa på att anmäla er till denna mycket trivsamma tävling.

På återseende i oktober.
/
Jerry Mähler
Ordf Sollefteå BK