Nya klubbtävlingar och ny kalender har publicerats

Nu har nya kalendern publicerats. Det är alltså rutnätskalendern som redan har funnits ett halvår på gröna sidan och festivalsajten som nu kommer att publiceras på klubbsidorna.

Ett utkast till dokumentation finns redan. Där beskrivs grunderna, det vill säga hur klubbfunktionärer skapar nya tävlingar och hur de rapporterar tävling. Mycket mer dokumentation kommer under den närmaste veckan.

Tävlingsmallarna från gamla hemsidan finns inte längre. Däremot finns enkla alternativ för att kopiera gamla tävlingar, endast byta datum, och spara som en ny tävling. Det möjliggör att lägga upp en hel säsong på en kafferast.

Det är fortfarande möjligt att lägga upp tävlingar på gamla hemsidan. Sådana tävlingar hamnar med en liten fördröjning i nya BIT-kalendern.

Nya kalendern baserar sig på händelser. Tävlingar är en typ av händelse, men det går också att lägga upp möten, bridgekurser, utbildning eller övrigt. Det gör att både styrelsemöten och tävlingsledarutbildningar kan samsas med tävlingar i kalendern.

En stor nyhet är föranmälan till andra händelser än tävlingar. Sådan föranmälan är individuell och är möjlig för både medlemmar och icke-medlemmar. Nu går det alltså att anmäla personer till nybörjarkurser även om de inte är medlemmar.

Modulen för föranmälan är en extern standardmodul som har stöd för reservlistor, automatisk e-post som påminnelse, manuell e-post, och mycket annat. Separat dokumentation är tyvärr inte klar, men det kommer inom kort.