Månadsmail december

Kära Everfreshare!

Här kommer det andra månadsmailet inom ramen för Svensk bridge ny IT-system.

Här kommer lite information som ni kan ha nytta av:

Everfresh julavslutning med julmacka och kaffe går av stapeln med start söndagen den 16 dec och fortsätter sedan måndag, tisdag och onsdag.

På onsdag spelar vi också ”Lillemors Minne” . En tävling för att hedra Lillemor Hagberg som betytt så mycket för etablerandet av såväl Everfresh , Bridgens Hus som BK Debut. Vi skänker som vanligt 10 kr av tävlingsavgiften till Rädda Barnen Dessutom finns ”Rädda Barnen bössor” på plats där ni dessutom kan hedra Lillemor med en personlig gåva utöver ” tian”.

Eftersom jul och nyårshelgerna i år infinner sig på Everfresh normala speldagar så blir det ingen julbridge utan den normala bridgen startar igen onsdagen den 2 januari. Med andra ord Ni har nu hur mycket tid som helst för att fokusera barnen och deras jul.

Apropå barn så följer här ”typiska uttalande” från barn med sin oförstörda klokhet:

Katja 6 år
”Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar . Och så kan de både värpa och ryta”

  • Sofie 6 år*
    ”Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar”

Anders 8 år
” Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmakare och föräldrar”

Erland 6 år
”En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk”

Björn 7 år
”Kvinnor har kurvor medan män har portfölj”

Nu till något annat:
Förra påsken så anordnade Everfresh en påskbridge på Bohusgården i Uddevalla . Detta arrangemang återkommer nästa påsk igen men i lite ändringar:

  1. Bohusgården arrangera detta i samarbete med Uddevalla Bridgeklubb med Everfresh som ”supporter”.

  2. Nästa påsk så startar påskbridgen redan på torsdag 18 april kl 13-17 . På långfredag så spelar vi kl 09-13 och 16-19 . Påskafton ( den 20 april) spelar vi kl 09-13

  3. Som ”vanligt” njuter vi av Bohusgårdens härliga förtäring Torsdag kväll,Fredag frukost lunch och middag samt påskafton en härlig frukost

  4. Naturligtvis underhåller Everfresh egen DJ på fredag kväll i baren . Och som ”vanligt” är det Kenta Kanon som iklär sig denna roll. Och jag kan lova er bättre DJ för vår publik går inte att hitta.

  5. Kostnaderna för detta är 2350 kr per person i dubbelrum och 2750 kr per person i enkelrum.
    Ett anslag om detta kommer att finnas på Tavlan i Bridgens Hus from den 2 januari.

Och som tidigare kommer här en beskrivning av någon intressant ö i Bohuslän.

Vi har kommit till Åstol
Namnet härstammar från ”Hög backe”. Den 600 ggr 400 meter stora klipön ägdes från 1700 talets mittav Dyröbor. och inköptes för 14 riksdaler . Användes ursprungligen till fårbete. Men jordbrukets försämrade inkomstmöjligheter på Dyrön gjorde att några invånare flyttade över till Åstol för att pröva fiske istället runt år 1800 . Först år 1921 köpte Åstol borna loss ön för 17.500 kr.

Redan vid mitten av 1800 talet bodde på Åstol 150 månniskor i ”Herrans tukt och Förmaning”
Pingstkyrkan blev vid sidan av fisket den gemensamma nämnaren Åstols historia sammanfaller med sillfisket . Men man lyckades också rimligt väl konvertera till ”fiske långt från land” som i sin tur krävde stööre båtar. På 1930 talet utgjorde fiskeflottan av ett tjogotal 60 fots fiskebåtar som trålade efter sill på Nordsjön.

Tänk nu på detta när njuter av sillbordet på julafton !!

God JUl & Gott Nytt år …önskar ../
Kalle MId 48115

Skickat den: 
4 dec 2018 kl 08:03