Arosseriens näst sista omgång spelad

Näst sista omgången av Arosserien spelades i torsdags och det kommer att vara spännande i division 1 även i den sista omgången. Däremot lite mindre spännande i division 2 även om det kan bli en del förändringar även där.

Div 1.
Serieledande Eskilstuna mötte Kribbas vänner i en match där de sistnämnda hade chans att se till att det skulle bli en strid mellan tre lag i sista omgången. Men riktigt så blev det nu inte. Eskilstuna tog en halvtidsledning med 10 IMP och då de ökade tempot ytterligare i andra halvleken så vann de med mycket klara 17,89 - 2,11 och därmed är Kribbas vänner borta från striden om seriesegern och troligen också om andraplatsen.

För att nu inte Eskilstuna skulle bli klara seriesegrare med en omgång kvar krävdes seger för Sans mot Arostuna. Det började dock inte så bra för Sans som låg under i halvtid, inte med mycket men ändå underläge. I andra halvleken nollade de dock Arostuna och då de själva tog in 28 IMP vann de med 15,08 - 4,92 och har fortfarande chans på seriesegern.

Solveigs grabbar mötte Git Guys i en match där inget av lagen hade råd med en storförlust för att slippa bli indragna i nedflyttningsstriden. Tyvärr för Git Guys var det precis det som hände dem då de förlorade med hela 18,47 - 1,53. Detta efter en i stort sett helt jämn första halvlek.

Resultatet gav Tvillingarna chansen att närma sig om de vann över jumboplacerade Lillslam, vilket de också gjorde med 13,34 - 6,66. Resultatet förde dem inte bara närmare Git Guys utan de gick också förbi dem. För Lillslam innebär resultatet att de behöver hämta in nästan 15 VP mot Tvilling för att klara sig kvar. Men de behöver också 11 VP mer än Git Guys så chanserna att klara sig kvar måste bedömas som mycket små.

I sista omgången möter Eskilstuna Tvilling och behöver knappa 13,5 VP för att säkra seriesegern.

Sans möter Solveigs grabbar och behöver alltså ta in drygt 7,5 VP mer än vad Eskilstuna tar in för att ta hem seriesegern. Solveigs lag har chansen att gå upp till en fjärdeplats om de får med sig ett bra resultat.

Kribbas vänner möter Arostuna i en match som troligen handlar om tredjeplatsen och här har Kribbas en klar fördel då de har ett försprång på hela 13,6 VP. Det krävs alltså nästan 17 - 3 till Arostuna för att de ska passera Kribbas vänner.

I sista matchen möts Lillslam och Git Guys och här krävs minst ca 16 - 4 till Hallstahammar för att kunna undvika nedflyttning. Detta då under förutsättning att Tvilling får storstryk mot Eskilstuna. Större chans har i så fall Git Guys som behöver ca 4 VP mer än vad Tvilling tar mot Eskilstuna. Så en toppstrid mellan två lag om seriesegern och en strid mellan tre lag om att undvika de två nedflyttningsplatserna.

Div 2
I div 2 möttes de fyra topplagen och serieledande Dream Team tog en, inte alltför stor ledning i halvtid mot serietrean Bessteam. I andra halvleken var det dock inget snack om saken och segern skrevs till 19,97 - 0,03.

Detta ställde lite press på Smederna som behövde en seger mot seriefyrorna Hallsta Kings för att kunna hota om seriesegern. Man vann
båda halvlekarna relativt klart och matchen med 16,11 - 3,89.

I och med detta är både Dream Team och Smederna klara för division 1 nästa säsong. Bessteam och Hallsta Kings behåller dock, trots stora förluster, sina tredje- och fjärdeplatser.

Femmorna Blueberry mötte Gröngölingarna och kom omgående i underläge och förlorade till sist tämligen klart med 4,92 - 15,08. Ett resultat som förde Gröngölingarna förbi Bluberry med råge.

I sista matchen möttes de två sämst placerade lagen. Visserligen förlorade Gurkmix båda halvlekarna mot Utmanarna, men inte med så mycket. Detta gjorde att man för första gången denna säsong undvek en förlust. 11,68 - 8,32 blev slutresultatet till Utmanarnas fördel.

I sista omgången möter Dream Team Utmanarna och behöver 8,58 VP för att säkra seriesegern. Laget är dock nog sugna på att gå igenom serien med idel vinster så siktet är nog högre ställt.

Smederna möter Bessteam och behöver vinna med 11,43 VP mer än vad Dream Team tar mot Utmanarna för att kunna ta hem seriesegern.

Hallsta Kings möter Blueberry och kan gå upp till en tredjeplats om de tar en klar seger samtidigt som Bessteam förlorar klart mot Smederna.

I sista matchen möter Gröngölingarna Gurkmix och kan i bästa fall ta sig upp till en fjärdeplats om de vinner klart och har andra resultat med sig. Gurkmix kan å sin sida undvika jumboplaceringen men då krävs en nästa att man nollar Utmanarna i sin match.

Så det är en strid om seriesegern även om uppflyttningsplatserna redan är klara.I övrigt kan det blir en del mindre omplaceringar i tabellen.