Dax för anmälan till säsongens lagspel

Nu är anmälan öppen för höstens och vårens lagspel. Anmälan via hemsidan eller denna länk.

Preliminär start är måndag 25 sep. Därefter spelar vi den sista måndagen i månaden okt-nov med fortsättning i januari (några undantag kan förekomma).

För att förhoppningsvis göra lagspelet mer populärt bland både hög- och låghandicapare kommer vi att göra några små förändringar som vi hoppas skall mottagas positivt.

Vi kommer att spela i form av en ”stege”. Detta innebär att om man vinner en rond så hoppar man upp ett steg, förloraren hoppar ner ett steg. Om det blir oavgjort blir hemmalaget vinnare.

Detta innebär, att efter några ronder, så kommer man att möta ganska jämlika lag. Därför spelar vi utan handicap. Första ronden lottas. Vi kommer att spela 2 ronder per kväll med 12 lagda brickor i varje rond. Det vill säga 24 brickor per kväll. Byte i varje rond sker efter 6 brickor.

Hälften av priserna delas ut till de överst vinnande lagen (mest poäng), den andra hälften lottas ut till övriga lag.

Ett lag får använda hur många spelare som helst under säsongen. Det gör ingenting om man tidigare spelat i ett annat lag. Den enda spelaren som inte får byta lag är lagkaptenen.

Vi hoppas att detta upplägg skall passa alla kategorier av spelare. Många anser att lagspel är den ultimata formen av bridgespel. Ett övertrick har inte lika stor betydelse som i parspel. Under pandemin spelade vi mycket lagspel och det uppskattades av många.

Anmäl ert lag snarast, ju tidigare desto bättre för vår administration. Vi hoppas att vi blir minst 12 lag.

Varmt välkomna med anmälan