Elitserien - Dag för dag 1:2

Harplinge BK har kopplat greppet om Elitserien. Ledningen efter knappt halva tävlingen uppgår till drygt 23 vp och laget har ett snitt över fem matcher på 17,4 vp !!! Tvåa ligger Ludvikabygdens BK, Bosse och trea Överums BK.

I Superettan är det betydligt jämnare. BK Lavec, Enjoy är i ledning, en handfull vp före Sällskapet Ronneby, Kusinerna och ytterligare några vp före trean BK Alert. Två lag går upp till Elitserien.

Elitserien och Superettan spelas klart helgen 14-16 oktober.

Lördag, rond 4:1

Rond 4 inleddes redan på lördag kväll. Fyrverkeriet var igång då det både fanns en stor- och en lillslam som kunde ge imp. Ledande Harplinge förvaltade detta bäst av lagen med plus på båda och 15-5 vp i halvtidsresultat. Nya tvåan Norrorts tog hem en slamvinst mot nya trean Överum och 15-5 vp i halvtid. Skalman, Ebenius Crew och Smile hade alla under medel när det var dags för nattvila. Detta ledde till att Harplinge ryckt till sig hela 17 vp ledning före Norrort och ytterligare några vp ned till Överum, Skalman och Ebenius Crew, men matcherna återupptogs söndag morgon.

I Superettan inledde ettan Bahaj och tvåan BK Lavec, Enjoy med varsina 16 vp och 8 vp ned till nya trean BK Alert. Kvartetten i Sällskapet Ronneby, Kusinerna inledde med 18 vp på lördagskvällen och en fjärdeplats, endast marginellt bakom trean. Det är långt kvar, men det vore kul att Kusinerna knipa en av de två platserna i Elitserien, såsom de underdogs de ändå får ses.

Söndag, rond 4:2

Även söndag morgon i Elitserien blev spännande. Harplinge nästan nollade sina motståndare, Ebenius vaknade på rätt sida och vann 45 imp, Norrorts tappade hela sin ledning och lite därtill mot Överum som nu är uppe på tredje plats, Skalman och Smile fortsätter sin medelbetonade kräftgång, medan Ludvikabygden har tagit sig upp till fjärde plats.

Nästan det enda som hände i Superettan var att Bahaj tappade en stor del av ledningen i sin match för att nu ligga fyra vp efter ledaren Enjoy. BK Alert tog några vp till för att nu flåsa Bahaj i nacken i jakten på den andra Elitserie-platsen.

Söndag, rond 5

Harplinge malde på. Denna gång var det Norrorts som stod i vägen. +15 imp till Harplinge i första halvlek och +52 imp i andra gav 18-2 vp i slutresultat. Ludvikabygdens BK var skoningslösa och tog 20 vp vilket gav dem andraplatsen, hela 23 vp efter ledaren. Överum spelade jämnt mot Zmrzlina och ligger därför på tredje plats, 6 vp bakom Ludvikabygden. Skalman tog +35 imp i första halvlek men tappade lite mot Ebenius för 15-4 vp i slutresultat och en delad fjärdeplats mellan de två lagen.

Resultaten i Superettan är en dröm för dem som vill ha en nagelbitare i andra omgången. De sex främsta lagen ligger inom 12 vp. BK Lavec spelade oavgjort men behöll ledningen. Sällskapet Ronneby, Kusinerna vann bekvämt med 16-4 och tog sig upp till andra plats, endast 5 vp från toppen. Sedan hittar vi BK Alert, BK S:t Erik, Morot, Malmö BK, och BK S:t Erik, Bahaj på utmanarplatserna 3-6.

Tabeller

Tabell, Elitserien

1 … 87 vp … Harplinge BK
Eriksson-Törnqvist, Rimstedt x3, Dwyer, Michielsen-Cullin
2 … 63 vp … Ludvikabygdens BK, Bosse
Sivelind x2, Arvidsson-Asplund, Karlberg-Fyrun
3 … 57 vp … Överums BK, Glyssner
Myrvold-Høyland-Farstad, Fallenius-Becklén-Andersson-Bennet

Tabell, Elitserien

1 … 68 vp … BK Lavec, Enjoy
Pettersson, Dahlberg, Sundström, Westman, Nilsson
2 … 63 vp … Sällskapet Ronneby, Kusinerna
Johansson, Petersson, Davidsson, Sällberg
3 … 61 vp … BK Alert
Andersson-Ramquist, Berntsson-Wegnelius, Selldén-Wenneberg