ÖRESUNDSCUPEN 2022


Stort grattis till vinnarna i Lag ESSEN!

Klubben BK Tre Sang, Helsingborg har på ett fantastiskt sätt lyckas återuppliva den tidigare så populära lagtävlingen, Öresundscupen. Det är hela 17 år sen den spelades sist, så någon rutin för att planera och genomföra arrangemanget, eller garanti för att tillräckligt många lag skulle anmäla sig, fanns förstås inte att luta sig mot.

Genom ett gediget arbete av hela klubben, med Anders Hagen i spets, så lyckades det över all förväntan. Det blev inte bara 24 lag som kom till start (vilket var målet från början) - utan hela 32! Det var exakt så många som det rymdes i lokalen så därmed blev nu tävlingen full!

Många timmar har lagts ner på planering och samtal under våren för att detta skulle bli verklighet, och inte minst under hela dagen under genomförandet av alla inblandade från klubben. Vi fick god mat i lokalen, det fanns sponsrade priser som räckte till alla(!) samt service med kaffe och fika. Härligt! Stort tack till er alla som gjorde vår dag så bra!

Henrik Johansson hade ansvar som tävlingsledare för ett lite annorlunda upplägg än kanske de vanligaste lagtävlingarna som vi brukar spela. Han fick jobba hårt med fyra ruterprogram i gång samtidigt, men skötte det förstås med den äran.

Tävlingen spelades under förmiddagen med kval i 4 seedade grupper ( 7 matcher x 4 brickor). De två främsta lagen i varje kval gick sedan vidare till A-final, trean och fyran till B-final osv.
Totalt fyra finaler (A-D) spelades på eftermiddagen (7 matcher x 6 brickor).
Det påminner lite om spelet i Chairmans Cup med de korta matcherna där man hela tiden får möta nya motståndare.
Många som var där uttryckte hur roligt de tyckte det var att spela på detta sätt, då man oftare får prata med både sina lagkamrater och övriga i småpauserna.

Bäst i A-finalen lyckades Lag ESSEN som i överlägsen stil vann både sin kvalgrupp och sedan helt ohotade gick i mål som värdiga vinnare av hela Öresundscupen. Stort grattis!

Stort grattis även till alla övriga finalvinnare!

Topp fem

Plac Namn Poäng
1 Lag ESSEN Staffan Essén, Håkan Litsegård, Mats Berggren, Johan Noberius 102,09
2 Lag Westerlund Mikael Westerlund, Kent Johansson, Jan-Erik Åsmo, Ronny Ovesson Ejnell, Mikael Westerlund 80,88
3 Lag Rockfolket Michael Lemborn, Suzanne Lemborn, Lars Kennethsson, Per Jansson 75,29
4 Lag BUNK Robert Bäck, Robert Bäck, Per Östlund Mitchell, Ingemar Assarsjö, Stefan Åsgården 68,31
5 Lag Hideous Hogs Jan Clementsson, Peter Fredin, Jan Becklén, Björn Fallenius 63,55

Komplett resultatlista från samtliga finaler (A - D) samt kvalet

Länk till IAF Öresundscupen

Vi hoppas nu att Öresundscupen är tillbaka igen årligen!

Stort tack till hela BK Tre Sang Helsingborg!