Information efter mötet den 23/8-22.

Bild för Stig Hedenström

1 Spelformer under denna säsong. Vi kommer under hösten enbart spela barometer tävlingar sista tisdagen och torsdagen varje månad. Priser kommer att utdelas i samband med barometer tävlingarna.

Barometertävlingar kan dock även bli vid något annat tillfälle. Vi kommer att spela med 1 bricka och brickor 1 till max 24 beroende på hur många bord det blir. Tanken är att alla skall möta alla där det går.

Tävlingar som kval mot Älvsbyn och simultantävlingar samt Julskinkan kommer att spelas som barometertävlingar.

I och med att vi inte kommer att spela med lagda brickor kommer resultaten ENDAST att visa direkt på utskrift efter avslutad tävling. Vid barometer tävling kommer bildskärm alternativ en skrivare att finnas i foajén.

Detta gör att det försökt som har gjorts under sommaren, ATT SPELARNA SKALL SITTA VID BORDET EFTER SPELAD ROND kommer bli enklare eftersom nu behöver man inte springa ut för att se resultatet från föregående rond.

2 Betalning av spelavgiften. Styrelsen har haft funderingar på betalningen av spelavgiften. Om det enbart skulle ske med swish och/eller kontant. Styrelsen har tillsvidare lagt frågan på is. Men var förbereda på att kontakt betalningen kan komma upphöra under denna säsong.

3 Kvällsvärdar. Någon gång under sept månad kommer vi att påbörja ett system med kvällsvärdar. Deras uppgift kommer bland annat vara hjälpa till med att städa / plocka bort så att inte samma personer behöver göra detta efter varje speltillfälle. Under respektive fika pausar lottar vi bland de anmälda paren vilket par som skall stanna och hjälpa till efter tävlingen. Rörelsehindrade spelare kommer att slippa detta.

4 Jour telefon! Denna funktion kommer inte att användas under kommande spelår.

5 Utbildning. Vi kommer under hösten jobba för att få tillstånd en grupp som skall jobba med utbilda nya och mindre rutinerade spelare samtidigt inventera spelare som har slutat. Här vill vi även ha hjälp av de medlemmar som har möjlighet att ställa upp under kurs tillfällena.

6 Parbytar tävling. Kommer att spelas den 11 okt. Hur upplägget blir exakt kommer att presenteras vid ett senare tillfälle. Det finns två olika alternativ. Att man lottar ihop paren efter anmälan till tävlingen eller man parar ihop spelarna före tävlingen.

7 KM fyrmanna! När det gäller fyrmanna tävlingen skall vi göra en personlig förfrågan bland klubbens spelare om det finns något intresse. Förhoppningen är kunna få ihop 3-4 lag. Hur och när vi kommer att spela är inte klart ännu. Funderingar finns om att eventuellt spela dagtid på måndagar.

8 Höstfest. Blir den 28 okt och lokalen är som vanligt Norrmalmia. Inbjudan kommer längre fram. Ansvariga blir Göran Isaksson och Lennart Strand. Vi kommer att ta ut en anmälningsavgift som sedan läggs i sin helhet till prispengar.

9 MIX-DM tävlingen. Arrangeras av Piteå BS detta år. Nämligen den 26 nov 2022. Beslut är taget sedan tidigare att samtliga PBS medlemmar har gratis startavgift till tävlingen. Här kommer vi att bearbeta medlemmar att ställa upp.

10 Avstängning. Information angående avstängningen av Leif Rångevall lämnades.

11 Angående handsprit. Det är absolut förbjudet att behandla handsprit på händerna och sedan direkt ta i korten. Har man sprutat handsprit MÅSTE MAN VÄNTA TILL DESS HÄNDERNA ÄR TORRA. Det rätta är att man använder handspriten direkt efter avslutad rond.

Skickat den: 
24 aug 2022 kl 17:36