JEM över för denna gång

Mästerskapet är över för denna gång, inga medaljer men många såväl nya som gamla kamrater har träffats bland juniorerna och nya kontakter har kunnat knytas av ledare.

Resultat och tabell finns sammanfattade i Dag-för-dag

Officiell sida | Resultat/Running Scores | Minisajt | Dag-för-dag | BBO | Här hejar vi |

Dag 8

Sista dagen på mästerskapet började som vanligt med frukost där inget märkligt inträffade. Tobbe utbrast att han tyckte det var synd att hotellet inte hade ”riktig” varm choklad (påsar med pulver som man blandar i varmt vatten är inte riktig). Kortspelet i går kväll vanns av truppens yngsta, de lite äldre får träna mer till nästa mästerskap.

Carina har under morgonen haft fullt upp med att koordinera och boka biljetter till Schiphol. Vi börjar med buss till Eindhoven med avgång 05.15. Från Eindhoven avgår tåget till Rotterdam 06.14. I Rotterdam byter vi till tåget som tar oss till Schiphol där vi bör vara framme strax före 08.00. Flyget som tar oss till Stockholm går sedan 11.00. Maya Lo och Andrea flyger till Köpenhamn, Erik Hansson till Helsingfors och Harry Hjort Warlenius, Ivar Lichtenstein tar tåget hela vägen hem.

Då det är sista kvällen och då vi gissar att många av våra ungdomar kommer att vara uppe till småtimmarna vill vi vara ute i god tid. Carina har en plan hur vi ska säkerställa att alla kommer med bussen Smile

Lars har som vanligt vid mästerskap sett till att vi har bananer, äpplen, tomater, choklad och chips att småäta mellan alla måltider och matcher. Carina tog dessutom med sig 1,5kg svenskt lösgodis. Om vi räknat rätt har 12 påsar chips och 6 stora chokladkakor gått åt. Just bananer, äpplen och tomater har vi inte fört statistik över.

Vi berättade häromdagen en del om att glömma eller tappa bort saker. Våra ungdomar tenderar att alltid ha mobiltelefonen i fickan eller handväskan och ingen penna med sig när de går in till spelområdet. Det är tur vi har satt i system att alltid ta en runda för att påminna våra ungdomar precis innan innan match. Carina meddelar för övrigt att det är samma rutin som finns inför match även i dam- och veteranlaget. Förmodligen mer bridge- än åldersrelaterat Smile


Lars tog ton i mästerskapets sista ”morgonring” och med hjälp av ett foto han fått från Tom Gärds gick vi in i match ett med inställningen att vi hade allt att vinna.

Match 1
I U26s första viktiga match mot Turkiet fick Castor följande hand på bricka 1.

Partnern öppnar budgivningen med 2 och visade upp 18-19NT, nu var det mer eller mindre en fråga vilken slam man ska spela. Castor och Erik landade i 6 dubbelt som gick bet men ändå en femma in då andra bordet hamnade i 6 dubbelt med två bet.

Hela given:

På bricka två blev det mera action. Den turkiska spelaren på väst drog igång men ett horribelt 3 på femkortsfärg och slapp tyvärr undan denna gång. 3 imp ut.

U26 vann till slut matchen med 51-35.

Även U21 hade en mycket viktig match mot Frankrike. En jämn match som Frankrike vann med 23-13.

Match 2
U21 tog tidigt kommandot mot Italien och vinsten där blev till slut 18.28-1.72, viktigt! Än fanns det en liten teoretisk chans.

U26 behövde ett mirakel då man både behövde vinna stort och få hjälp i de andra matcherna. Klara och Tobbe fick för första gången spela i BBO-båsen och det mot bästa möjliga motstånd. Polen var för bra idag, men Matchen slutade 3.39 - 16.61 och tyvärr ingen medalj, men kval till VM med god marginal.

Match 3
Då U21 gick så bra mot Italien körde vi samma uppställning som i match 2. Nu körde vi en extra ring och in hoppade spelare från Norge, Danmark och Israel. Det blev nog detta mästerskaps största ring som avslutades med 1-2-3 SVERIGE. Se bilder i bildspelet högst upp.

Det blev förlust med 3.63 - 16.37 och en total femte plats i tabellen och säkrade VM-biljetter! Med tre debutanter i laget får det ses som ett klart godkänt resultat.

Ikväll väntar avslutningsceremoni, lite festligheter och för några av oss semifinal för de svenska fotbollsdamerna.

Vi kan sammanfatta vår vistelse med att vi har otroligt duktiga bridgejuniorer som har många år kvar i sina klasser. Vi har framtiden för oss!

Nu laddar vi snabbt om till Bridgefestival, ses i Örebro!