Skolkampen

Vid årsmötet 2019 tog Sandvikens BK beslut om att satsa på juniorer i framtiden. Pandemin satte sina käppar i hjulet men nu är vi i gång.
Vi besökte Bessemergymnasiet och träffade skolledningen och skolvärd i mitten av maj och presenterade våra tankar och bridgen under en timmes tid. Otrolig respons från skolan där de ger oss möjlighet att medverka under en heldag på deras s.k. Bessemer olympiaden den 16/9 samt därefter sitta i deras bibliotek en till två dagar i veckan under höstterminen. Otroligt kul.

Skolledningen ser gärna att elever spelar bridge. Skolan eftersträvar att bredda fritidsaktiviteter. Idag är idrott och kultur (musik/bild) i fokus, men skolan ser att många elever inte är aktiva inom dessa områden. Kanske bridge kan fylla den luckan?

Det kommer att behövas insatser från många av klubbens medlemmar för att göra biblioteksmötena under hösten till positiva upplevelser som lockar unga spelare till bridgen.

Klubbens strategi är att locka en stor mängd unga deltagare under hösten och starta skolkampen i början av januari 2023. Skolkampen kommer att bli en succé och med hjälp av alla medlemmar kommer Sandvikens BK lyckas.

Vi i projektgruppen hoppas och tror att du som medlem i klubben vill vara med i skolkampen med start i höst. Prata med Kent Maltein, Tore Enbarr, Jonas Rosén, Svante Larsson, Vera Enbart eller Olle Sundqvist.