Nya riktlinjer för fortsatt spel på klubben

God fortsättning på nya året alla medlemmar i Kullabygdens Bridgeklubb

Ett tag trodde vi att vi kunde börja slappna av för Covid-viruset, men sedan kom Omikron-varianten och ställde till det Världen över med kraftigt ökad smittspridning – så även i Sverige.

Vi har därför tagit del av Bridgeförbundets rekommendationer (som de utarbetat efter kontakt med FHM) och därefter diskuterat hur vi skall hantera fortsatt spel på klubben och kommit fram till följande: (som ett alternativ till att helt göra speluppehåll)

• Kom inte till klubben om du inte är fullvaccinerad minst två veckor innan. Samma gäller om du har minsta symptom på Covid-smitta (luftvägsinfektion, hosta, feber, snuva, luktbortfall mm)
• Kom inte till klubben om du har umgåtts med någon (eller misstänker att du har gjort det) som har eller misstänks ha Covid. Har du hosta som du vet beror på helt andra orsaker(t ex astma, bronkit el dyl) kan du komma, men bör då informera kamraterna på klubben om detta så de slipper vara rädda
• Om du kommer och spelar – vilket vi hoppas att du kan och vill med iakttagande av ovanstående – så använd sunt förnuft för att skydda dig själv och dina medspelare. Håll distans så gott det går. Sprita händerna vid ankomst, bordsbyte, toalettbesök etc.
• Vid ankomst till lokalen: För undvikande av trängsel har vi satt en klädställning i entréhallen – använd gärna den i så slipper vi trängsel i det lilla kapprummet. Undvik även att åka fler i hissen samtidigt.
• När du kommer – fyll i datum i ledig ruta på Rabattkortet och visa det för tävlingsledare/funktionär, och sätt dig därefter vid bordet direkt utan att ”mingla” (Tag ”placeringskort” precis som vanligt)
• När du fikat: Sitt kvar vid fikabordet tills TL säger till (såvida du inte behöver gå på toa) Lämna kaffekoppen på bordet och gå och sätt dig direkt vid spelbordet – på så sätt undviker vi trängsel i köket.
• Kursverksamheten och Ligaspelet fortsätter som tidigare med ovanstående regler i beaktande

Hitintills har vi inte haft några Covid-fall förorsakade av smitta på klubben. Vi hoppas att vi med ovanstående åtgärder skall slippa det även i fortsättningen, och att vi snart kan vara tillbaka i normal ordning.

Om du varit och spelat på lokalen och snart därefter insjuknar i /testar positivt för Covid – meddela detta till Tävlingsledaren så att vi kan informera övriga som spelat samtidigt! (Vi kommer inte att namnge någon i sådant fall)

Tack för din förståelse, och välkommen till klubben!
KULLABYGDENS BRIDGEKLUBB
Styrelsen