BESLUT RM LAG 2020

ABB BK (spelarna som ingick i laget representerar inte klubben), segrare i RM Lag 2020, förekom förbundsstyrelsens beslut, genom att på egen begäran avsäga sig såväl RM-titeln och medaljer som, i hela mästerskapet, inspelade mästarpoäng. Begäran grundar sig på att i laget deltog den spelare som av Disciplinnämnden har stängts av för fusk medelst self-kibitzing vid tävlingsspel på BBO.

SBF:s TK har haft uppgiften att föreslå förbundsstyrelsen hur fördelningen av övriga tre lags placering i slutspelet av RM Lag 2020 ska göras. Flera olika lösningar har diskuterats, ingen är helt optimal. Det förslag som förelagts styrelsen och som denna, vid sitt ordinarie sammanträde den 21 november 2021, fattade beslut om, är följande:

  • Det andraplacerade laget, idaG, vilket förlorade finalen mot lag ABB BK, och det tredjeplacerade laget, Sivve, som förlorade semifinalen mot ABB BK, delar segern i RM Lag 2020, med tillägget att, om båda lagen är överens om att spela en ny finalmatch (2 x 14 brickor på RealBridge), tillåts de göra så.
  • Det fjärdeplacerade laget, Scania, blir trea.

Efter kontakt med lagen idaG och Sivve, meddelar kaptenerna att de avstår spel av en ny finalmatch, vilket innebär att segern i RM Lag 2020 delas.

Den officiella resultatlistan justeras i enlighet med de båda föregående punkterna samt att mästarpoäng inspelade i RM Lag 2020 för samtliga spelare i lag ABB BK annulleras.

Suzanne Lemborn
Verksamhetschef, SBF