Livebridge i Corona-tider

Jag tror att det är många som tillsammans med mig verkligen har längtat efter att få spela bridge ”på riktigt” igen, efter denna konstiga vår.

När BK S:t Erik meddelade att de investerat i så kallade ”bridgekryss”, skivor av polykarbonat (denna typ av plast är väldigt lik plexiglas eller akrylplast och kan därför ibland förväxlas. Polykarbonat är dock mycket starkare och kan även kallbockas vilket man inte kan med akrylplast. … Plexiglas är ett varumärkesnamn på akrylplast. Skillnaden mellan akrylplast och plexiglas är således ingen egentligen.)
som ställs som ett kryss över bordet för att minska risken för smittospridning och skulle dra igång med livebridge igen, var jag snabb på att anmäla mig till deras tävling. En viktig punkt i dessa tider är ju att se till att det är enbart förhandsanmälan, så det inte blir för fullt i lokalen.


Calle Nauclér, Maria Thulin och Joakim Tillas övar sig på corona-budgivning.

Förbundet har på nationell nivå haft en arbetsgrupp som jobbat fram utökade checklistor, och instruktioner till klubbar som vill komma igång med bridgen igen, och det är ett gediget arbete, och material finns att läsa via denna sida
- jag vill bara poängtera att oavsett hur mycket åtgärder som vidtas, så kommer ansvaret till största del ligga på individerna. Gå för allt i världen inte ut och rör dig bland folk om du är sjuk, oavsett hur många skyddsåtgärder som tagits!

För mig som vanlig spelare så var det en del nya moment att tänka på.

  • Var och en fick bära med sig en personlig budlåda under kvällen. Det tog ett par ronder innan den följde med mig automatiskt Smile

  • Enbart Nord knappade på budlådan, och visade upp resultatet genom skärmen för motspelarna. (Det var maximalt antal sittepar i tävlingen).


Calle Nauclér och Carin Möller gör sig redo inför första ronden.

  • Deklarationerna fästes på plexiglasen med klädnypor - inget tafsande på smutsiga lappar här inte!

BK S:t Erik beskriver sina nya rutiner här

S:t Erikare är nog inte jättevana vid att köra barometer - varje bord hade ju ett eget brickset - och det var svårt att inte höra vad som hände vid andra bord ibland. Smile Dels berodde det nog på plexiglasen, det var lite svårare att höra personerna vid det egna bordet, och ljudet studsade gärna bakåt i lokalen. Det här är alldeles säkert bara en tidsfråga innan spelarna vänjer sig vid att tala tystare (eller helt undvika onödigt snack!).


Och har man väldigt lätt för åksjuka rekommenderar jag ett åksjukepiller - eller att hålla blicken fast riktat mot korten i handen! Det blir ju lite speglingar och lätta svängningar i plexiskivorna - men det är säkerligen också något man vänjer sig vid.

En stor eloge till tävlingsledare Johnny Östberg som informerade mycket tydligt och konkret om förhållningsregler innan tävlingen, och skötte hela arrangemanget med bravur! Jag kommer garanterat att spela igen.


Tyvärr hann jag inte fotografera Ulf Lindelöw och Göran Lindén som tog hem seger både i Handikapplistan och Scratch, men på bilden ser vi Paul Grengel och Karin Ekhammar, tvåa i handikapplistan.

Fullständig resultatlista finns här