Minibridge Synrey

Så här i Coronakrisens spår blir det allt svårare att finna en vettig sysselsättning när tristessen i karantän riskerar slå till. Du som bridgespelare kan faktiskt bidra dels till att hjälpa dessa genom att enkelt lära dem komma igång med bridge från sin dator, telefon eller surfplatta och dels göra bridgen en tjänst genom att rekrytera in nya spelare!

Svenska Bridgeförbundet har under de senaste åren arbetat med att ta fram material för att lättare kunna lära ut bridge. Genvägen in för att snabbt kunna börja spela heter Minibridge - som finns i två versioner.

Vår tanke är att du tar den här bilden som även finns för nedladdning i PDF format, kopierar och klistrar in samt sprider via dina sociala medier. Parallellt uppmanar du dina vänner och bekanta att kontakta dig för att komma vidare. Ett annat alternativ kan så klart vara att du guidar dem till denna webbsida på nätet, där det går utmärkt att lära in på egen hand.

Vi delar alltså med oss vad som finns, materialet är fritt att använda!

Följande filer:
Minibridge (PDF)
Minibridge - tävling (PDF)

De båda ovan är foldrar som lär ut hur spelet går till. De går också att beställa i tryckt format från www.bridgeforlaget.se.

På YouTube under spellista ”Minibridge” finns även några korta filmer som visar hur det går till: YouTube

Till de båda foldrarna ovan finns lärarstöd (eller självstudiekurs) i powerpointformat. (PPTx) Här är lärarstödet för Minibridge och här för Minibridge - tävling.

Som bekant finns mycket få bridgeklubbar öppna för närvarande, det finns dock tekniska lösningar där man kan spela och träna på egen hand. En av dessa, är Synrey Bridge, som dessutom erbjuder båda varianterna av Minibridge enligt ovan.

Vi har tagit fram två manualer för alla som vill börja spela på Synrey. Den första handlar om hur du får tag på appen och registrerar ett konto för att kunna spela. Den andra visar vilka möjligheter som erbjuds via appen och framförallt hur man kommer igång med Minibridge i sin enklaste form. Du finner de båda manualerna nedan, också de för nedladdning.

För den som vill gå vidare till riktig bridge när man känner att ”jag kan det här nu”, så finns en uppsjö av bridgekurser att välja bland. Frågor och funderingar kan skickas till kansliet@svenskbridge.se.

Lycka till!