Veteranlaget till VM uttaget

Veteranlaget som kommer att representera Sverige vid VM i Wuhan, Kina 14-28 september blir:

Mats Nilsland - Björn Fallenius
Bengt-Erik Efraimsson - Mats Axdorph
Johnny Östberg - Christer Bjäring
Kapten: Olle Wademark
Coach: Carina Wademark

Inför uttagningen till VM gavs följande förutsättningar.

Vi vill att alla som är intresserade av att spela i VM-laget deltar i OBS-tävlingen. Det innebär inte att man blir uttagen till laget, men det är en del i uttagningsprocessen och en chans för oss att se alla spelarnas aktioner live i samma tävling.
Tävlingar som observeras löpande under åren är tex internationella tävlingar, Allsvenskan, SM Lag, Chairman’s Cup, Svenska Cupen, guldtävlingar, BBO-träning mm.
Uttagningen kommer att baseras på det arbete paret lägger ned tillsammans, spel, resultat, tidigare erfarenheter samt egenskaper som kan behöva tillföras laget.

Här vill vi ge en extra guldstjärna till PG Eliasson och Gunnar Elmroth samt Sven-Åke Bjerregård och Anders Morath som även spelat en del internationellt. Ytterligare ett intressant par var Björn Wenneberg och Göran Selldén som var först bland veteranparen i OBS-tävlingen och har spelat en del bra matcher mot övriga i truppen på BBO.

I de senaste tre mästerskapen (Budapest, Lyon och Ostende) har vi haft Bengt-Erik Efraimsson och Mats Axdorph som ankarpar i de två förstnämnda samt Mats Nilsland och Björn Fallenius i det senaste. Det ledde till att vi ganska tidigt var inne på att bilda stommen i laget med dessa två par som kompletterar varandra bra.
Det tredje paret har varit svårt. Fyra par var med i våra diskussioner och vi hade kunnat ta ut vilket av paren som helst, kunnat stå för beslutet och ha ett bra och konkurrenskraftigt lag.
Även om det har varit svårt har det självklart varit ett angenämt problem att ha flera bra par att välja bland. Detta hoppas vi kunna dra nytta av under nästa år med dubbla mästerskap.

Denna gång föll beslutet på Johnny Östberg och Christer Bjäring som vi hoppas kommer att bidra med lugn, ett stabilt spel och riktigt god lagkänsla.
Till övriga är det bara att fortsätta att jobba på, det är såväl ett EM som ett OS 2020 med nya platser att spela om.
EM 2020 spelas på Madeira 17-27 juni.
För ”OS” är inget klart, men det brukar ligga runt augusti/september.

/Kapten Olle Wademark
Coach Carina Wademark