Vår nye Open-kapten

Hur ser Fredrik Kronmarker på sitt nya jobb som landslagskapten?

Fredrik Kronmarker, 50 år, har presenterats som ny kapten för det öppna landslaget och det är med stor entusiasm han tar sig an det nya jobbet.

”Det är ju något av en dröm att få vara med och bidra till att svensk bridge tar kliv framåt. Mina kunskaper som bridgespelare är tämligen enkla att beskriva. Har jag en bra dag är jag en medelmåtta vid bridgebordet. Har jag en dålig dag är jag betydligt sämre. Mina förtjänster ligger förhoppningsvis på ett annat plan. ”

Fredrik har mångårig erfarenhet av ledarskap och kommunikation, något som kommer väl till pass och ligger bakom utnämningen.

”Jag tror mig vara bra på att få människor att vara sitt bästa jag. Men det vore både förmätet och korkat av mig att ha en grandios plan första dagen på jobbet. Det får vänta. Först ska jag använda mina två öron och lyssna på en massa personer som ska få prata till punkt.”

”Initialt gör vi en analys över varför det gick som det gick i EM. Men lika viktigt som det är att bli klokare av det som hände, lika viktigt är det att vi lämnar det bakom oss och ser framåt sen. Vi är en av världens främsta bridgenationer. Kravställningen ska förstås vara därefter.”

Vad gäller kommunikation så har han en tydlig bild av vad som behöver göras.

”Givetvis är förstås en öppen, rak och ärlig dialog inom truppen en grundpelare. Jag tror också det är viktigt att vi har en öppenhet och inbjudande attityd mot alla medlemmar som är intresserade. Det är vårt ansvar.”

Vissa undrar möjligen hur man med bristande bridgekunskaper ska kunna vara kapten för landslaget?

”Det är förstås en relevant frågeställning. Det är inte mästerskap igen förrän om tio månader (NM). Tills dess ska vi ha all kompetens på plats för att möjliggöra ett så bra resultat som möjligt. Det råder hur som helst ingen tvekan om att jag inte är mannen att gå in på speltekniska detaljer. ”