Rapport från styrelsemöte, 11/11 2020


Den viktigaste informationen från styrelsemötet är att vi från och med nu måste använda visir. Det blir obligatoriskt för spel på klubben.
Vi förespråkar också att man kombinerar visir med munskydd. Munskydd är frivilligt men ger lite mera skydd om det används tillsammans med visiret.

För att förtydliga lite så har alltså var och en eget visir. Visir kan man köpa, antingen av Gunhild på klubben eller på apoteket. Det avgör man själv. Det finns alltså inga visir att ”låna”. Det är alltså ingen risk att man använder ett visir som någon annan använt. Det kan tyckas självklart med kan vara värt att nämna.

Munskydd finns inte i dagsläget att köpa på klubben. Dessa får man inhandla på annat vis.


Vidare så har vi införskaffat ett antal ”duttpennor” Det är vanliga blyertspennor med suddgummi i toppen. Dessa använder man för att knappa på Bridgemate-dosorna. Låt sedan dosan ligga kvar så att den av motståndarna som sitter närmast kan se att det är rätt resultat. Rör eller flytta ej dosan om det inte absolut behövs. I de flesta fall så ser motståndarna vad det står ändå, även om det blir upp och ner. Artighet i det fallet är faktiskt sekundärt, på samma sätt som att man idag inte handhälsar på varandra.

Viktigast är att sprita sin händer innan man går till nytt bord som nord.


Måndagskvällarna fortsätter som barometer. Vi tillämpar den ”gamla” prislistan som vi hade förra vintern. Det är för övrigt den vi haft under hösten nu.


Kaffet blir kvar i pausen vid spel. Vi får dock inte ”slappna av” utan fortsätta att ha tålamod och vänta på behörigt avstånd. Ordföranden kommer att ”tjata” om avstånd i samband med kaffet.
Detta gäller även när vi plockar in borden. Låt det hellre ta lite längre tid än att det blir trängsel i samband med att bord plockas in. Endast ett bord i taget. (gäller förstås även stolarna)


Det blir förstås ingen jultävling. Höstfesten är också inställd.


Vi spelar tävling från två bord och upp till 6 bord. DM-kvalet har dock utrymme för 8 bord. (vilket väl inte verkar speciellt troligt.)


Eftersom att onsdagarna haft lite för få par så kommer inget av startavgiften att gå till, vad vi får kalla för ”prispott”. Detta för att säkra ev. inställda tävlingsdagar. Detta gäller i första hand fram till nyår och efter det, tills vidare.


Torsdagarna på BBO fortsätter fram till nyår. L-M har mandat för att planera vidare.
När det gäller söndagar på BBO så är hittills 6/12 inplanerad. Även här planerar L-M efter behov. Söndagarna kring jul och nyår är dock inte inplanerade. De kan bli, antingen på BBO eller live med kurs.
I januari och februari ser det ut som om söndagarna, i alla fall i skrivande stund går åt till DM-lag samt kurs. Det finns dock reservdatum till DM-lag som kan bli lediga för spel på BBO. Men, i första hand koncentrerar vi oss på att spela på BBO på torsdagarna.


Det finns även lite idéer om aktiviteter och lite förändringar i organisationen. En idé, som väl ligger närmast till att genomföras är väl idéen om ”Kolmårdsligan”. Det är helt enkelt en lagserie på samma sätt som många andra klubbar har. Det är dock inte aktuellt än på ett tag.

En annan idé är att ha arbetsgrupper. Det finns en bilaga till protokollet om detta. Det går ut på att fördela lite enklare arbetsuppgifter för att kanske avlasta vissa samt få med en del som kan känna sig lite mera delaktiga.
Till exempel kan en av de mest aktuella arbetsgrupperna vara att organisera spel och kurs på BBO. En uppgift där är att hålla koll på att det finns folk som är med. Det går inte att skriva en tid och ”hoppas” att det blir exakt 8 deltagare så att man kan spela. Kurs kanske, i sammanhanget kan bytas ut mot ordet ”träning”.


Nästa möte är planerat till Onsdag 9/12 2020 kl. 17:30