Riksläger, hemfärd

Det var sega juniorer och ledare som vaknade till den soliga torsdagsmorgonen. Lägrets sista natt brukar innebära mindre sömn då den annalkande hemfärden innebär att vänner skiljs åt till nästa gång.

På schemat efter frukost var det bara en bridgetävling kvar - Halloween Par. 18 brickors barometer skulle avsluta, och eventuellt stilla bridgebehovet hos juniorerna för några timmar (ha!).

Att juniorerna har en lite annan syn på budgivning syntes på följande giv:

93
D9872
D963
92
kn75
E1065
7
Dkn1084
K1082
Kkn3
Ekn54
K5
ED64
4
K1082
E763
Nord
Öst
Syd
Väst

Andrea Nilsson hade Östs kort och hörde partnern öppna med 1. För att ”inte krångla till det” bjöd hon direkt 5. Som det satt, med två kungar och ett ess rätt, blev det 12 stick, så varför argumentera med framgång? Nästa gång bjuder hon väl 6! Smile

Den sista tävlingen vanns av Castor Mann - Andreas Abragi, före Hjalmar Sandblom - Isis Lundqvist.

Nu intas den sista måltiden (kyckling o ris), och juniorerna droppar av en efter en. En del blir hämtade och andra blir skjutsade till tågstationen för hemfärd. Ingen vill nog egentligen åka härifrån, utan ser framemot nästa läger under påskhelgen nästa år.

Ledningen tackar för ett trivsamt läger, och underbara juniorer. Det är en mycket trevlig upplevelse även om antal timmar sömn sjunker något jämfört med vanligt.