Landslagsläger, dags att åka hem

VB Energi har ett trevligt hus i Vännebo utanför Ludvika. De upplåter ibland huset för bridgeträffar och denna gång var det 11 landslagsjuniorer och fem ledare som var på plats.

Juniorlandslagsläger 4-6 juni

Under helgen 4-6 juni kommer de juniorlandslag som representerar Sverige vid JEM i Veldhoven 20-26 juli att träffas i Dalarnas djupa skogar, närmare bestämt i Vännebo.

Förutom juniorerna deltar truppansvariga samt kapten Karl Asplund, Olle Wademark och Carina Wademark som även kommer att vara med som coach vid mästerskapet.

Från U26: Sanna Clementsson, Alexander Sandin, Erik Hansson, Castor Mann, Klara Gustafsson, Tobias Bern och truppansvarig Johnny Östberg.
Från U21: Filip Asplund Sivelind, Ivar Lichtenstein, Harry Hjort Warlenius, Maya Lo Björk Heed, Andrea Nilsson och Truppansvarig Mikael Grönkvist. Andreas Abragi är tyvärr sjuk och blir tvungen att stanna hemma.
Laguttagning

Vi samlas i Vännebo för lunch runt kl: 13 på lördagen sedan blir det aktiviteter, föreläsningar och spel fram till måndag då vi käkar frukost, städar och åker hemåt.

Lördag 4 juni


Vi välkomnades av en ljuvlig grilldoft då Karl Asplund grillade hamburgare till lunch. Det hann sedan med att spelas 12 brickor med ”ankarpar” innan de två sista spelarna anlände tillsammans med Sara Asplund Sivelind och dottern Felicia.
Ytterligare 12 brickor spelades innan middagen bestående av kyckling, sallad pommes frites och mera hamburgare.
Stort tack till Ludvikabygdens BK som handlat och förberett mat för helgen.
Micke Grönkvist har lagt in några brickor ni gärna får vara med att diskutera i forum: här

Efter middagen höll Olle Wademark föreläsning om hur man ska försöka ta bort alla störningsmoment, även sådana man inte tänker på, för att kunna fokusera på spelet fullt ut under mästerskap.
Micke Grönkvist och Johnny Östberg berättade lite om sina landslagserfarenheter innan det var dags för utomhusaktiviteter.

Uppdelat på fyra lag spelades kubb. Först två matcher där vinnarna gick till final och förlorarna spelade om tredje platsen.
Klara Gustafsson och Sanna Clementsson visade sig vara riktiga hejare på spelet och drog fram Mikael Grönkvist och Karl Asplund till segern trots Erik Hanssons tveksamma, men framgångsrika teknik i motståndarlaget som bestod av Erik Hansson, Andrea Nilsson, Harry Hjort Warlenius och Carina Wademark.

Myggorna njöt av så många människor på plats och har förhoppningsvis mättat sig med blod för ett tag…
Flera av ungdomarna tog sedan en bastu med efterföljande dopp i vattendraget innan kvällen avslutades med film och gott snack i soffan.
Fru Wademark ville fånga badarna på bild och sprang ifrån popcorn i micron, 3 minuter och 50 sekunder tåldes inte då röken vällde ut när micron öppnades och startade brandlarmet som var direktkopplat till räddningstjänsten… Olle fick stopp på larmet och Karl lyckades stoppa utryckningen. Några popcorn blev det inte utan det fick duga med chips och lösgodis.

Vi startar med frukost 08.00 i morgon så nu dags, åtminstone för oss gamlingar, att sova.

Söndag 5 juni

Efter en kort natts sömn stod frukosten uppdukad kl: 08.02. De flesta kom upp utan problem om än några med väldigt trötta ögon.
Tobias Bern kände sig sjuk och valde att lämna oss, vi hoppas att han snabbt bättrar på sig.

Dagens aktiviteter började med genomgång av de förordningsregler som gäller vid mästerskap för såväl ledning som spelare samt vilka konsekvenser som kan finnas om man bryter mot dem.
Det är svårt när trupperna har ett åldersspann mellan 13 och 21, men vi hoppas att de äldre spelarna kan föregå med gott exempel och att samtliga spelare har förståelse för att vi åker för att spela ett mästerskap. Vi måste hålla huvudfokus på bridgen även om det var länge sedan man träffade sina bridgekompisar från andra delar av Europa.

Efter genomgången spelades dagens första 12 brickor, därefter lunch med Bosse Sivelinds kött- och korvgryta med ris.

Eftermiddagspasset startades med att Johnny Östberg och Micke Grönkvist hade genomgång av hur man hanterar släden och spel med skärmar.
På det följde ytterligare 12 brickor vanlig bridge innan det var dags för en liten tipspromenad med frågor om landslagsspelare, bridgefestivalen, juniorboende, juniorfonder och bridgeförbundet sedan 6 brickor gulasch där impsiffrorna med en likabricka blev 51-18 Smile

Tacos till middag och därefter fria aktiviteter som innebar brädspel för juniorerna. Löpning för vissa och Sverige - Norge i fotboll för andra.


Alexander Sandin, Castor Mann och Sanna Clementsson lämnade framåt 21-tiden för att åka till Stockholm där Alexander och Castor ska spela nationaldagssilver på måndagen.

Övriga hänger i tills imorgon då vi käkar frukost och städar innan vi beger oss hemåt.

Måndag 6 juni, hemresa

Söndagskvällen avslutades med en sen fyrmannamatch mellan Filip, Olle, Sara och Klara mot Ivar, Harry, Maya Lo och Andrea. 16 brickor där första halvlek vanns av Ivars lag med runt 15 imp och andra av Filips lag med en imp.

Måndag morgon var det dags för frukost 08.00, sedan städning innan alla kunde påbörja sin resa hem runt 10.30 tiden.

Stort tack till alla som kunde närvara, speciellt till VB Energi, Ludvikabygdens BK, Sara Asplund Sivelind, Karl Asplund, Mikael Grönkvist och Johnny Östberg.

För juniorerna börjar nu slutspurten av uppladdningen till JEM som spelas 20-26 juli i Veldhoven, Nederländerna.

En juniorrapport från lägret finns här.

Heja Sverige!

Juniortrupperna hoppas att alla haft en trevlig nationaldag och delar med sig av hur det kan se ut i Dalarna.