Ny juniortrupp tar form

Som meddelats på annan plats har Karl Asplund tillträtt som juniorlandslagskapten med övergripande ansvar för klasserna U16, U21 och U26. Stöttar honom gör Johnny Östberg som truppledare för U26 och Mikael Grönkvist som truppledare för U21. Här kommer information från Karl gällande juniorlandslaget.

Att ingå i en landslagstrupp betyder kort sammanfattat att man är aktuell kandidat för att kunna bli uttagen till representationsuppdrag såsom EM, VM, NM eller andra inbjudningstävlingar inom sin klass . Truppernas sammansättning ändras ofta från år till år, både då någon faller för åldersstrecket för en viss klass eller för att nya talanger visar framfötterna och anmäler sitt intresse. Juniorlandslagsledningen gör, tillsammans med UK, ett övervägande om vilka som får plats i truppen.

Vi har i dagarna haft avstämningsmöten med trupperna U21 och U26. Så här ser i dagsläget trupperna ut med EM som kommer att spelas i Holland 19-26 Juli som nästa stora mål.

U26
Klara GustafssonTobias Bern
Castor Mann – Erik Hansson
Sanna Clementsson – Alexander Sandin
Tuva NilsmarkTeo Bodin

U21
Andreas Abragi – Filip Asplund Sivelind
Andrea NilssonMaya Lo Björk Heed
Harry Hjort Warlenius – Ivar Lichtenstein
Isis Lundqvist

I U16 kommer vi inom snar framtid kontakta de juniorer som vi känner till. Vi har även rollen som truppledare för U16 fortsatt vakant. Om du eller någon i din närhet känner sig manad att bidra får ni gärna höra av er. Vad gäller representation i kommande EM för U16 har inget beslut fattats än men klassen är strategiskt viktig för att säkra återväxten även i de äldre klasserna.

I tillägg till ledningen och spelarna så har vi personer som stöttar och hjälper våra ungdomar med genomgångar, budgivningar och spel på regelbunden basis. Kvaliteten på dessa är dessutom väldigt hög. Vi är såklart väldigt tacksamma för detta så vi passar på att tacka Anders Morath, Lars-Anders Callenberg, Sara Asplund Sivelind och Tom Gärds för arbetet ni lägger ned. Vi riktar även ett stort tack till Svenska Bridgeförlaget som har sponsrat med priser och material.

När det gäller förväntningar, regler och riktlinjer för respektive trupp återkommer Mikael inom kort för U21 och Johnny för U26. Vi kommer givetvis att uppdatera om hur läget kring U16 utvecklas. Vi kommer även försöka presentera alla truppmedlemmar.

Till sist: Vi har stora ambitioner om att få till en bra verksamhet men kassan är skral. Att anordna truppläger, bidra med ekonomiskt stöd när spelare och ledare åker på inbjudningstävlingar och delta i mästerskap kostar pengar. Vi har för avsikt att regelbundet informera om vår verksamhet och på så sätt göra alla medlemmar delaktiga samtidigt som vi hoppas väcka ett intresse för juniorbridgen. Vi hoppas därmed att några medlemmar kan tänka sig att skänka en slant till detta ändamål. Vi kommer att återkomma kring detta.

Om du har förslag, frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig. Varför inte utmana några av våra juniorer på en lagmatch?