Stor juniorsatsning

”Juniorlådan” är namnet på SBF:s storsatsning på att få fler ungdomar att börja spela bridge

Det blir fler och fler bridgespelare men inte fler ungdomar. Snarare färre. Många startar men få fullföljer. Verksamheten har hittills ofta byggt på en eldsjäl som till sist inte orkar. Istället krävs: Uthållighet, helhetsgrepp och en stödapparat.

Formellt börjar projektet 2017 men förberedelserna är redan i full gång. Det som kommer att ske närmast (före den 15 oktober) är att klubbarna i landet – och alltså även i vårt distrikt – kommer att få skicka in svar på ett antal frågor från SBF om sitt intresse för att medverka i Juniorlådan och liknande kringaktiviteter.

Styrelsen för SBF beslutar sedan om fortsättningen. Sveriges duktiga juniorspelare är beredda att hjälpa till. Projektorganisationen har SBF/styrelsen i toppen och klubbarna med sina aktiviteter längst ned. Däremellan finns en ”lådchef” och distriktsförbundet (JHBF i vårt fall).

Även på distriktsnivå bör vi kunna ha nytta av våra klubbars svar i vår egen verksamhet: Vilken ambitionsnivå har ni och finns det några bra idéer? Det lär avgöra hur vi i JHBF ska agera framöver.

Juniorerna är en överlevnadsfråga! Vi återkommer när vi har fått frågorna från SBF.