JVM-GULD till Sverige och Alexander Sandin

Våra juniorer i Sverige fortsätter att leverera i högre grad än vad man vågar hoppas på. I junior VM som spelades i Wujiang Kina 9-18 augusti blev det guldmedaljer till våra svenska representanter i U21 där Alexander var en av de som svarade för den fantastiska prestationen. Även i klassen U26 blev det svenskt guld.

Efter gruppspelets 21 matcher gick de 8 bästa lagen vidare till finalspel. Sverige kom 3:a efter Israel och Bulgarien.

I kvartsfinalen mötte man Nederländerna som man förlorade mot i den tidigare gruppspelsmatchen. Nu blev det en kraftig revansch där Sverige vann alla 4 segmenten med totalt 138-87.
I semifinalen stod Italien för motståndet vilket blev en rafflande match. Inför sista segmentet ledde Italien med 1 poäng. När det var 3 brickor kvar hade vårat lag vänt till en 5 poängs ledning. Efter att lyft in en storslam som Italien missade var saken klar, vinst med 112-95.

I den slutliga finalen stod Israel för motståndet som besegrat Frankrike med hela 151-87 i sin semifinal. Vårt lag hade ändå vunnit mot dom i gruppspelet så omöjligt var det absolut inte även om Israel var knappa favoriter genom starkt gruppspel och stora vinster i finalspelet.

Efter en mycket stark start av svenska laget fanns det en klar guldvittring. Ledning efter 3:e segmentet med 84-36. Då började motgångarna, förlust med 13-36 i fjärde och katastrof i femte med 1-34 i baken. Inför sista segmentet var det underläge med 98-106. Av dom 20 sista brickorna var det inte mycket som hände på dom 17 första. Vårat lag hade tagit in 3 poäng av underläget. På bricka 18 avgjordes guldstriden då Sanna och Alexander bjöd en hård utgång som missades vid andra bordet vilket gav en 10:a in och gyllene guldmedaljer.

Vi som följde turneringen via dator och telefon hade i många skeden varit i behov av något nervlugnande. Stort GRATTIS till Världsmästartiteln Alexander som nu plockat hem dom flesta titlar som finns. Vi får helt säkert fortsätta att bita på naglarna i hans framtida turneringar runt om i världen.