Intervju med Fredrik Nyström

Här följer en intervju med Fredrik Nyström
Samtliga profiler hittar du här.

Namn & Klubb: Fredrik Nyström, BK S:t Erik
Ålder: 39 år
Bor: Stockholm
Familj: Sambo samt vår gemensamma son Caspian, 4 år.
Gör: Jobbar på ett spelbolag vid sidan av Bridgen.
Dricker: Öl på krogen. Gärna en flaska finare vin till en god middag. Har tidigare varit lite insnöad på röda Italienska, men Jan Kamras har öppnat upp min ögon för Bourgogner senaste åren och då även vita.
Äter: Det mesta och älskar god mat. Jag är helt tokig i bra skaldjur.
Kör: Hopplöst att ha bil i innerstan så har valt att avstå från den huvudvärken.

OM BRIDGE

Bridgepartner: Johan Upmark
System: Stark Klöver med mycket reläer
Hur mycket spelar du, live, på nätet: Det blir ca 6-10 internationella tävlingar per år i snitt. En del i ligan på klubben, men hinner inte längre med att spela så mycket i Sverige då jag har en familj och jobb vid sidan av Bridgen. Bridge på nätet är ett annat spel för mig och inget som jag fastnat för, så det sker i princip aldrig. Jag använder dock BBO en del för att budträna med Johan vilket jag tycker fungerar utmärkt.
Nick på nätet: -
Svaghet: Min ganska starka personlighet kan ibland bli rätt jobbig att ha att göra med för mina partners. Något jag försöker jobba med, men under tävlingar där det är mycket press så kommer det ändå fram negativa sidor ibland.
Styrka: Bra självförtroende, bra koncentrationsförmåga (om jag inte jobbat för mycket). Budteori är också är en av mina starkare sidor.
Förebild: Jörgen Lindqvist för sitt uppträdande och analytiska förmåga samt Daniel Auby för sin integritet och brutala ärlighet. Tyvärr har båda dessa underbara människor gått bort för ett bra tag sedan.
Största framgång: OS Guld i Lille 2012
Mål: Vinna en Major National i USA samt vinna fler medaljer och mästerskap internationellt.
Senast lästa bridgebok: Kommer inte ihåg. Läser bridgetidningar nu.
Rekommenderad bok till nybörjare: Tyvärr har jag inget bra svar på det.
Bästa tipset för nybörjare att bli bättre: : Spela mycket och med dom som är bättre än dig själv. Var självkritisk, fokusera inte på vad partnern kunde gjort bättre hela tiden. Egentligen är det ett råd man kan ge alla och inte bara nybörjare.