Forum » Tävlingsledare och domslut » DN ärende/beslut

DN ärende/beslut

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lars-Göran Larsson
DN ärende/beslut

DN´s ärenden publiceras avidentifierade på hemsidan och det verkar ju sunt. Läsning för lärdom och spridning av kunskap. Utmärkt.
Men är det inte ett problem att verkställa beslut som ex vis avstängning? Är det enbart anmälare och anmälda som får domen tillhanda? Finns en ”spärr/flaggning” i något av SBF´s system som markerar om en avstängd spelare ändå spelar sanktionerad tävling eller BBO-tävling?

Suzanne Lemborn
Bild för Suzanne Lemborn

Hej!
När ärendet är avslutat ska domslutet skickas till:
Den anmälde
Anmälaren
Styrelsen
Den anmäldes klubbordförande och tävlingsansvarige
Till samtliga ordförande och distriktstävlingsledare i samtliga distrikt

Ny rutin nu är att vi även ska skicka till ordföranden och inte bara till tävlingsansvariga, som det varit tidigare. Detta eftersom avstängningen ofta även gäller utövande av uppdrag inom bridgerörelsen. Så hädanefter kommer det att ske också.

Om dessa personer är medvetengjorda så ska informationen gått fram så att en eventuell avstängd person ”stoppas” redan vid anmälan. Det skulle förstås kunna hända att någon slinker igenom ändå och då blir nästa kontroll när mästarpoängsregistreringen ska ske, då det kan upptäckas av kansliet.

Vi har pratat om en möjlighet att en avstängd person skulle kunna markeras med en färg i ruter (som t.ex. de som inte betalt sin medlemsavgift syns idag), men det bygger då förstås alltid på att klubben har ett uppdaterat medlemsregister.

Oss veterligen så har det inte hänt att någon avstängd person försökt spela en tävling. Skulle det upptäckas så blir det ju vidare konsekvenser…

Vi arbetar just nu med att ta fram nya mallar för utskick där en standardinformation till mottagarna ska finnas med. Detta för att klargöra vad man förväntas göra med informationen man fått, och hur den ska hanteras. Vi avvaktar till efter Rikstämman då ett nytt förslag till stadgeändringar gällande DN finns, och detta kan vi komma att hänvisa till.
Mvh Suz

Lars-Göran Larsson

Låter bra, tycker jag. Domen/åtgärden ska ju vara den som DN fastställer och inget annat. Varmed jag menar att även viss respekt för den tilltalade ska visas (alla förseelser är ju inte fusk). De flesta tar det förhoppningsvis allvarligt på att bli fällda.

Logga in för att kommentera