Forum » Ruter och Bridgemate » Problem med individuell tävling

Problem med individuell tävling

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Björn Westling
Problem med individuell tävling

När vi spelade en individuell tävling i med 31 spelare så inträffade det märkliga att det inte gick att få ruter att sätta frirond korrekt, så vissa ronder fick man mata in Ej Spelat, andra ronder behövdes inte detta. Så en rond fick de två som satt mot blindparet rondvinst, medan den som spelade med blindspelaren fick nolla.

Det gick inte att skapa ny tävling och importera för det blev exakt samma fel.
Någon som kan hjälpa till?
Jag har mc2-fil att tillgå om det behövs.

Tommy Andersson
Bild för Tommy Andersson

Hur många brickor spelade det, partävling eller barometer? Vilket flyttschema användes?

Ej spelat i Ruter betyder tyvärr inte Ej spelad utan matar man in det som sådan i Bridgemate så kommer Ruter ta det som rundpass och beräkna poängen efter det, därav att man kunde vinna ronden vid frirond.

Björn Westling

24 brickor, barometer.
31 spelare.

Tomas Brenning

Stämmer inställningarna enligt följande bild?

Frironden är vid bord 1 i samtliga ronder. Därför är det helt ointressant att använda Bridgemate eftersom inga resultat ska matas in överhuvudtaget. Det som är intressant är bord 1 är markerat som Frirond i samtliga ronder. Vid mina tester med ovanstående flyttschema går det dessutom inte att använda Bridgemate vid bord 1.


För övrigt så är orsaken till att 0 (= Ej spelad) tolkas som Rundpass den att vissa spelare tycker att 0 är den poäng man får vid Rundpass samtidigt som de missar att det finns en knapp med grön PASS-text.

Den korrekta metoden i denna typ av fall är att vid inmatning av kontrakt trycka på TLMENY, ange TL-koden, och sedan välja alternativ 1. Där kan du mata in 60-60 och sedan göra lämplig ändring efter import av resultat i Ruter.

Även i ditt fall har du möjligheten att manuellt ändra Pass i Ruter till lämpligt domslut, till exempel M+/M+ (matas in som 6060). Oavsett tidigare hantering tror ju Ruter nu att det har spelats en mängd brickor med Rundpass, och det är ju bara att ändra det så att det blir rätt.

Björn Westling

Eftersom vi hade en spelare som har svårt att röra sig så valde vi att ha blindbord som flyttade sig, så att personen kunde få sitta still.
Skall ta och lägga in domslut på de berörda brickorna.

Tommy Andersson
Bild för Tommy Andersson

Tomas Brenning skrev:


Även i ditt fall har du möjligheten att manuellt ändra Pass i Ruter till lämpligt domslut, till exempel M+/M+ (matas in som 6060). Oavsett tidigare hantering tror ju Ruter nu att det har spelats en mängd brickor med Rundpass, och det är ju bara att ändra det så att det blir rätt.

Lämligt domslut vid frirond är inte M+/M+ utan det är just frirond som ska matas in.


Om Björn vill fixa till sin tävling så gör på följande sätt. I Ruter ställ dig på de inmatade resultaten (Alla inamatade 0:or) och skriv texten fri och tryck enter. Då kommer det bli frirond och Ruter kommer räkna rätt.

Tomas Brenning

Hej Björn,

Du har oförskyllt (nåja, delvis) snubblat på ett fel i Ruter i kombination med individuell tävling och Bridgemate. Efter lite tester visade det sig att vid individuell tävling och vandrande blindspelare blir det knasigt i Bridgemate när blindspelaren sitter Öst-Väst.

Felet har rättats och kommer finnas med i nästa Ruter-version som förhoppningsvis kommer i slutet av november.


Det är olämpligt att ha en vandrande blindspelare vid individuella tävlingar. Individuella flyttscheman är redan som det är känsliga vid fler än 1 extra spelare (3 i ditt fall). Det finns en risk att vissa spelare får flera frironder och vissa inga alls. Jag har inget bra exempel när detta uppstår, men tillverkarna av flyttschemat hade en tanke bakom placeringen av blindspelaren.

Mitt förslag är att ni faktiskt låter blindspelaren sitta vid 1 N-S enligt det ursprungliga flyttschemat. Sedan låter ni den rörelsehindrade spelaren sitta still vid ett extra bord utan bordsnummer. Därefter ber ni hans tre motståndare att varje rond gå till detta extra bord. Ja, det blir lite mer jobb med administrationen, men det är då ingen risk för alltför många frironder.

Mvh
Tomas

Logga in för att kommentera