Forum » Covid 19 » Hur gör klubbarna nu?

Hur gör klubbarna nu?

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lars Lundqvist
Hur gör klubbarna nu?

Det kommer nya rekommendationer och lättnader från FHM trots att pågående pandemi inte är över.
Hur resonerar bridgeklubbarna i landet omkring detta?
Är det OK att arrangera livebridge utan bordskryss?
Ska varje bord ha egen uppsättning med brickor?
Ska man ta med egen budlåda osv……….?
Vilka säkerhetsåtgärder är tillräckliga, tycker ni?

Jerry Mähler
Bild för Jerry Mähler

Hej!
Sollefteå BK följde i princip alla tänkbara restriktioner i två veckor i november 2020. Det blev kostsamt för klubben ekonomiskt men vad gör det i långa loppet.

Vi hade: Föranmälan, svisch betalning, sprit till höger & vänster, inget fikabröd, undvika trängsel vid ankomst och avfärd, flera fikabord, bordskryss, deklarationer fastsatta med klädnypor, pennor med suddar för bridgematen, egna brickor vid varje bord, egna budlådor samt priser i form av frispel. Har säkert glömt något.

Ovanstående resulterade i två tävlingskvällar med få besökare sedan ökade problemen i hela Sverige och vi fick stänga ner.

Nu när vi startat upp igen så föregicks detta av ett möte med svenska bridgeförbundet där kanske ni också deltagit. Mötet var både högt och lågt men gav en del nyttig information. Men i princip så är det upp till varje klubb att avgöra hur klubben vill agera.

Vi ska nu ikväll spela vår 4:e tävling och det verkar fungera enligt våra deltagare. (eftersom dom kommer tillbaka)

Kvar är föranmälan, svisch betalning, sprit, inget fikabröd, undvika trängsel vid ankomst och avfärd, flera fikabord, egna budlådor om man så önskar, samt priser i form av frispel.

Ett problem som återstår och är svårt att hantera är om någon vill spela och inte är vaccinerad. Hur gör vi? Eftersom alla kan sprida smittor vaccinerad som ovaccinerad så är risken för att drabbas av sjukdom kanske högre för den ovaccinerade.
Vi kan heller inte utföra några kontroller och vill inte det. Vi eller någon annan vet inte varför personer/medlemmar/bridgespelare inte väljer att vaccinera sig. ”Bättre fria än fälla”.

Med hopp om en framtid med bridgespel och socialt trevligt umgänge.

Jerry Mähler
Ordf/TL

Logga in för att kommentera