Forum » Bridge-IT och nya hemsidan » Nya mästarpoängsrapporteringen?

Nya mästarpoängsrapporteringen?

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Anders Eriksson
Nya mästarpoängsrapporteringen?

Hej, tidigare har jag lagt upp resultat från enskilda halvlekar i lagspel som egna ”partävlingar” på klubbens hemsida så spelarna har kunnat titta på brickorna och se vad andra spelat.
Den nya mästarpoängsrapporteringen, innebär den att detta inte längre är möjligt?
Vill ju inte rapportera dessa för mästarpoäng då sådana kommer delas ut senare när lagserien rapporteras in.
Samma sak vid allsvenskt spel då jag brukat lägga upp omgångarnas halvlekar i efterhand.
Ska ju inte heller räknas mästarpoäng på som partävling.

/Anders

Lars-Magnus Gustafsson

Jag har också funderat över hur detta ska gå till.
Men, tills vi fått svar på detta om det är möjligt så får man helt enkelt spara IAF till PDF i Ruter och bifoga dessa filer i en ”Nyhet” på hemsidan i BiT som en alternativ lösning.

Tomas Brenning

Jag har inte varit så meddelsam om de problem vi kommer att stöta på. Manuella MP är ett sådant problem som återstår att lösa. Detta är ett annat.

Vi kommer att skapa en ny tävlingstyp, något i stil med Par > Halvlek i lagtävling eller Par > Inga mästarpoäng (eller båda). Om sådana tävlingar laddas upp kommer de inte att generera några MP och inte heller någon kostnad.

Låt mig återkomma innan veckan är slut med den valda lösningen.

Anders Eriksson

Fundering/”förslag” kring tävlingarna och rapporteringen.
Har ju sagts att kansliet tar över tävlingen redan dagen efter den rapporteras vilket ställer till extra arbete om man som arrangör tillåter överklaganden fram till nästa vecka.
Skulle det vara möjligt att lägga in ett fält som talar om hur många dagars överklagandetid tävlingen har och först därefter går den över till kansliet? Standardvärdet skulle då vara 1 men kan ändras av arrangören i de fall man vill ha längre tid och då avvaktar automatiken med att rapportera den vidare till kansliet?
Och en flagga för problematiken ovan som arrangören kan bocka ur ifall tävlingen inte ska rapporteras för mästarpoäng alls? Standardvärdet är den förkryssad så det blir automatisk MP-registrering.

Johan Grönkvist
Bild för Johan Grönkvist

Nja vi har ju redan idag många rättningar så vi ser inte det som ett stort problem. Vi vill ju göra det så lätt som möjligt och utan en massa flaggor och dylikt för TL. Men det är bra att du kommer med förslag Smile

Tomas Brenning

Alla dina förslag är bra, och allt går naturligtvis att implementera på ett eller annat sätt.

Vi kommer däremot att invänta problemen snarare än att försöka lösa något som kanske i verkligheten visar sig ge väldigt lite problem. Visar det sig att vi har orsakat för mycket huvudvärk för klubbarna kommer vi så snabbt som möjligt att hitta en lösning i linje med dina förslag.

Tomas Brenning

Vi får löpande in frågor om nya MP-rapporteringen, både i forumet enligt ovan, och via e-post till kansliet och våra konsulenter. Vi har precis publicerat en nyhet som ger svar på en del av dessa frågor.

Läs mer…

Carina Wademark
Bild för Carina Wademark

Vi har fått frågan vad årsmötessilver är för typ av tävling.
Årsmötessilver är vad klubbar- och distrikt brukar kalla en tävling med silverpoäng som spelas i samband med sitt årsmöte.
Det kan vara en normal silvertävling över 42 brickor eller en höst/vårsilvertävling över 24 brickor.
Det är alltså ett namn på tävlingen, precis som t.ex. julkul eller måndagsbrons och inte en rapporttyp.

Logga in för att kommentera