Bilder

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ola Brandborn
Bilder

http://www.svenskbridge.se/nyheter/3360

Jaha, tydligen har vi investerat i en hemsida som bara kan hantera horisontella bilder…

Tomas Brenning

Absolut, och helt avsiktligt. Så här vet vi i alla fall hur högt ett bildspel är, oavsett formatet på bilden, speciellt om vi alternerar stående och liggande bilder. Din exempelsida skulle se lite konstig ut om bilden visades i full bredd.

Ronny Terbrant

Mina bilder hamnar 90 grader fel. Det hjälper inte att vrida på bilder före uppladdning. Hur gör man för att få den på rätt håll?

Tomas Brenning

Jag upplever att en horisontellt tagen bild blir just det.

Jag kan inte uttala mig om just sitt fall, men om du skickar ett mail till tomas@brenning.se och bifogar ursprungsbilden, så kommer jag att titta på det. Skriv också om det är fråga om bilder i brödtext eller bilder i bildspel, samt om det är på klubbsidor eller i forumet.

Ronny Terbrant

Tomas, jag har mailat information till dig angående detta.

Tomas Brenning

För övriga klubbadministratörers räkning kommer här det svar jag skickade till Ronny:

Problemet med stående bilder är att de inte blir stående bara för att du håller telefonen i det formatet. Däremot är de flesta datorer numera ”smarta”, så när du tittar på bilden visas den i korrekt rotation. Jag har inte den blekaste hur det går till, men något åt det hållet är det.

Om du däremot öppnar en avsett stående bild i ett redigeringsprogram som Paint, då ser du att bilden faktiskt är en liggande bild men med ett roterat motiv. Där kan du via menyn eller knapparna rotera bilden och till sist komma ihåg att spara bilden, helst med ett nytt filnamn för att vara på säkra sidan. Nu är det en stående bild i alla avseenden.

Tomas Gustafsson
Bild för Tomas Gustafsson

Saknar ni bildhanteringsprogram gör ni bäst i att fota i liggande format. Stående format är avsett för giraffer och Eiffeltorn. Movie

Logga in för att kommentera